O «κρυμμένος θησαυρός» του Ολυμπιακού

Ο Μάικλ Ολαϊτάν έχει ξαναμπεί στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και πλέον γυμνάζεται κανονικά με την ομάδα, έχοντας ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον άφησε για πολλούς μήνες εκτός δράσης και έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του, από εκείνο το επεισόδιο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την περασμένη άνοιξη. 
 
Εκτός όμως από το Νιγηριανό επιθετικό που σκορπά χαμόγελα με την επιστροφή του στη δράση, υπάρχει κι άλλος ένας παίκτης για τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πολλές ελπίδες σπουδαίας καριέρας. Πρόκειται για τον Αμπντισαλάμ Ιμπραϊμ που επίσης είναι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε πέρυσι παίζοντας δανεικός στον Εργοτέλη. Ο διεθνής Νορβηγός μέσος με τη θητεία στη Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται κι αυτός για την επιστροφή σε κανονικό ρυθμό προπόνησης και για να διεκδικήσει σταδιακά τις δικές του ευκαιρίες στον Ολυμπιακό.
 
Ένας άλλος παίκτης για τον οποίο στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι θα δουν σπουδαία αποτελέσματα στη συνεργασία τους είναι ο Νταβίντ Ενέν. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ντιλ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών που μπορεί να αποδειχτεί από τα σημαντικότερα της φετινής περιόδου. Πήρε τον 19χρονο Βέλγο μέσα από τα χέρια της Έβερτον, πληρώνοντας τα χρήματα που ζητούσε η Άντερλεχτ (οι Βέλγοι ήθελαν 3 εκ, οι Άγγλοι έδιναν μέχρι 1,5) και δάνεισε τον ποδοσφαιριστή στο σύλλογο του Λίβερπουλ προκειμένου να παίξει πολλά ματς στο ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των β ομάδων στην Αγγλία. 
 
Σε σχόλιά τους τις τελευταίες ημέρες, δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την Έβερτον υποστηρίζουν ότι ο Ρομπέρτο Μαρτίνες μπορεί να δώσει ευκαιρίες στον Ενέν και για την πρώτη ομάδα, ενώ πιστεύουν ότι η Έβερτον θα κάνει μια προσπάθεια το καλοκαίρι να αγοράσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό που πάντως έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον «Βέλγο Κριστιάνο Ρονάλντο», όπως αποκαλούν το νεαρό άσο στην πατρίδα του…

Σχετικά άρθρα