Eμπιστοσύνη: Τι συμβαίνει όταν ο άνδρας λέει πολλά ψέματα;

5 Σεπτεμβρίου 2014
Γιάννης, 33 ετών ρωτά

Αναγνώστης μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 

Kαλησπέρα παρακαλώ θέλω τη βοήθειά σας. Εδώ και 7 χρόνια έχω μια σχέση που δεν πάει καθόλου καλά με έχει πιάσει πολλές φορές να της λέω ψέματα και το μόνο που κατάφερα είναι να χαθεί τελείως η εμπιστοσύνη, δεν με πιστεύει σε ό, τι και να της πω. Τον τελευταίο καιρό της έχει μπει στο μυαλό ότι είναι gay και τηςε λέω ότι αυτό δεν ισχύει και με στέλνει να πάω στο γιατρό να της το αποδείξω σας παρακαλώ πείτε μου μπορώ; Σε ποιο γιατρό μπορώ να απευθυνθώ; Είμαι 33 ετών και όλες οι σχέσεις που είχα ήταν με γυναίκες. Θέλω να σταματήσει αυτό το μαρτύριο και να σταματήσω να της λέω ψέματα δε θέλω να τη χάσω.Ευχαριστώ.

Γιάννης

Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο - ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό. 

Οι γιατροί και γενικά άπαντες οι ειδικοί είναι άνθρωποι που παρατηρούν τη φύση και βγάζουν συμπεράσματα για τους κύκλους και τις περιοδικότητες που τελικά ονομάζουν "φαινόμενα". Η φύση όμως σε πολλά θέματα παραμένει ένα μυστήριο ακόμα και γι'αυτούς. Μπορείτε να πάτε σε ένα γιατρό, σε ένα θεραπευτή σε οποιονδήποτε εν πάσει περιπτώσει να αποφανθεί αν είστε ομοφυλόφιλος ή όχι και να σας δώσει τα αποτελέσματα που θα πάτε στη συνέχεια σαν απόδειξη στη γυναίκα σας. Όμως ποιός απ'αυτούς τους ειδικούς μπορεί να πάρει το θυμό που νιώθετε εξ αιτίας αυτής της αμφισβήτησης εκ μέρους της; Αν είστε ερωτικά διαθέσιμος γι'αυτήν αλλά αυτή συνεχίζει να σας αμφισβητεί τότε είναι προφανές ότι ζητά κάτι διαφορετικό το οποίο εκφράζει με αυτή την αμφισβήτηση, η οποία δηλώνει κάτι ανικανοποίητο μέσα της. Αν αυτό το ανικανοποίητο "χτυπά" σε κάποια δική σας ανασφάλεια καλό είναι να το συζητήσετε μαζί, παρουσία κάποιου ειδικού, όχι με σκοπό να φανεί ότι "δεν έχετε εσείς το πρόβλημα" αλλά με σκοπό να λυθεί αυτή η κρυφή έλλειψη επικοινωνίας που εκφράζεται αφενός από σας με το να ζητάτε μέσα απ' τα ψέματα ένα δικό σας ξεχωριστό χώρο και αφετέρου από αυτήν μέσα απ' την σεξουαλική αμφισβήτηση προς το πρόσωπό σας. Η λύση βρίσκεται ανάμεσά σας κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η αναζήτηση όμως πρέπει να γίνει από κοινού. Αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετούς σύμβουλους γάμων, σχέσεων, θεραπευτές, ομαδικούς θεραπευτές, ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Κάντε το όμως μαζί με τη σύντροφό σας. Μην αποκαρδιώνεστε, στην αρχή θα υπάρχει μια δυσπιστία, ίσως κι από σας. Όμως όσο περνά ο καιρός θα ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και θα νιώθετε μικρότερο άγχος ώσπου να βρείτε την ισορροπία σας σαν άτομα και σαν ζεύγος.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Χαρά***** ****
01:31 Δευτέρα 20/02/2017
Γεια σας τον προηγούμενο μήνα εκανα σεξ με το αγόρι μου και ήμουν στην 6η7η μέρα περιοδου το έβαλε δύο φορές και το εβγαλεπεριμενα περίοδο στις 72 αλλά δεν μου ήρθε ακόμη και γενικότερα έχω σταθερό κύκλο η μου έρχεται 12 μέρες νωρίτερα ή αργότεραεκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης Προχθές και βγήκε αρνητικό από την προηγούμενη βδομάδα έχει πρηστεί το στήθος μου και αυτές τις μέρες νιώθω που και που πονακια στην κοιλιάΥπάρχει περίπτωση να ειμαι έγκυος Να τονισω ότι έχω βιώσει και ένα θάνατο αυτό τον μήνα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ