ΟΙ 12 πιο επίμονοι και συνηθισμένοι λεκέδες και πως να τους βγάλεις!

5 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

Τίποτα χειρότερο από το να φοράς το καινούριο σου λευκό μπλουζάκι και να έρχεται και να στρογγυλοκάθεται πάνω του ένας ωραιότατος λεκές από κόκκινο κρασί.  Πρωτού πετάξεις το μπλουζάκι κλαίγοντας τα λεφτά σου, δες πώς να καταπολεμίσεις τους πιο δύσκολους λεκέδες εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

 

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί φεύγει αν ρίξεις πάνω στο λεκέ άσπρο κρασί. Διαλύεται ο λεκές αμέσως

 

Αίμα

Το σημαντικό με το λεκέ από αίμα είναι να τοποθετήσεις το ρούχο  απευθείας σε παγωμένο/κρύο νερό αλλά σε καμία περίπτωση ζεστό νερό. Τρίψτε με λίγο πράσινο σαπούνι αν επιμένει.

 

Κερί

Ο λεκές από κερί μπορεί να αντιμετωπιστεί  αν δράσετε γρήγορα γιατί όσο πιο πολύ μένει τόσο χειρότερο για το ρούχο/έπιπλο, αν βάλετε πάνω μια αντικολλητική ταινία και περάσετε πάνω  το σίδερο για τα ρούχα ώστε να «κολλήσει» πάνω στη ταινία

 

Μελάνι

Σε καμία περίπτωση δεν τρίβουμε το λεκέ γιατί θα απλωθεί . Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε γάλα.   Το γάλα σε αυτή την περίπτωση είναι θαυματουργό, ειδικά στα βαμβακερά. Αφήστε τα, λοιπόν, να μουλιάσουν για λίγο σε γάλα και ξεπλύνετε πολύ καλά. Αν το ύφασμα είναι συνθετικό, τρίψτε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα.

 

Λάδι

Aν λερωθείτε από λάδι, παίρνετε λίγο ταλκ ή αλεύρι και τη τοποθετείτε πάνω στο λεκέ. Δεν πιέζεται το ταλκ, δεν αγγίζετε τον λεκέ και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ το τρίβετε! Αφήστε το ολόκληρη μέρα και την επομένη τινάχτε το. Αν δεν έχει καθαρίσει επαναλάβετε και την επομένη βάλτε το για πλύσιμο και τοπικά πάνω στο λεκέ βάλτε απορρυπαντικό

 

Λεκές από ιδρώτα

Ειδικά στα λευκά πουκάμισα ή ακόμα στα λευκά τιραντάκια που κάνουν «βρώμα» από ιδρώτα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να στύψετε λίγο λεμόνι πάνω στο λεκέ. Αν επιμένει μπορείτε, εφόσον είναι λευκά, να βάλετε λίγες σταγόνες χλωρίνης αλλά για πολύ λίγο πάνω στο ρούχο.

 

Χώμα

O λεκές από λάσπη φεύγει πιο εύκολα όταν αφήσουμε το λεκέ να στεγνώσει τελείως.  Ύστερα τον τρίβουμε πολύ καλά και το μουλιάζουμε με ζεστό νερό. Το βάζουμε στο πλυντήριο μετά  κανονικά με τα υπόλοιπα ρούχα.

 

Σάλτσα ντομάτας

Στη περίπτωση της σάλτσας  αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το ρούχο μέσα σε κρύο νερό, αν ο λεκές είναι πρόσφατος τότε  μπορείτε να βάλετε λίγο αλάτι πάνω.

 

Τσίχλα

Αν έχουν μείνει υπολείμματα τσίχλας πάνω στα ρούχα αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να την αφαιρέσετε με λίγο βενζίνη . Ένας ακόμα τρόπος είναι να το βάλετε στη κατάψυξη το ρούχο για λίγο ώστε να παγώσει η τσίχλα και να σπάσει.

Coca cola

Aν πέσει λεκές  από κοκα κόλα πάνω στο ρούχο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο οινόπνευμα

 

Καφές

Δεν πρέπει να τον αφήσετε να στεγνώσει! Πλύνετέ τον σε χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας λευκαντικό απορρυπαντικό. Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό, μουλιάστε τον σε κρύο νερό με λίγη αμμωνία. Αν είναι λευκό, βρέξτε τον με οξυζενέ και μετά ξεπλύνετέ τον πολύ καλά.

 

Κραγιόν

Βγάλτε την μπλούζα ή το πουκάμισό σας και τρίψτε το λεκέ με φυτικό λίπος (φυτίνη). Στην συνέχεια πλύνετέ το στη θερμοκρασία που επιτρέπεται! Το ρούχο σας μόλις στεγνώσει θα μοιάζει σαν καινούριο!


 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ