Οι "Νύχτες Πρεμιέρας" αρχίζουν με τις "Ιστορίες για Αγρίους"

5 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπληρώνοντας τα 20 του χρόνια, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκινά τη φετινή επετειακή του διοργάνωση στις 17 Σεπτεμβρίου με μια μαύρη κωμωδία – έκπληξη.

Υποσχόμενες ακόμα ένα πρόγραμμα πλήρες κινηματογραφόφιλων συγκινήσεων, οι 20ες «Νύχτες Πρεμιέρας» εγκαινιάζουν τις προβολές τους με την αργεντίνικη αποκάλυψη του τελευταίου φεστιβάλ Κανών «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιάν Σιφρόν. Έξι φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες φέρνουν στην επιφάνεια την πιο σκοτεινή και άγρια ανθρώπινη πλευρά, συνδυάζοντας τη βία με το χιούμορ και το τραγικό με το αναπάντεχο. Μελετούν με πρωτότυπο τρόπο την απιστία, την τρέλα, την αδικία και το παράλογο της σύγχρονης καθημερινότητας, αιφνιδιάζοντας με έναν εύστοχο σαρκασμό που φέρνει στο νου τον (πρώιμο ) Πέδρο Αλμοδόβαρ. Κάτι καθόλου τυχαίο, καθώς ο διάσημος Ισπανός δημιουργός κρατά εδώ το ρόλο του παραγωγού, με τον δυο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Γκουστάβο Σανταολάγια να υπογράφει τη μουσική και τον διασημότερο Αργεντίνο ηθοποιό Ρικάρντο Νταρίν («Εννέα Βασίλισσες», «Το Μυστικό στα Μάτια της» ) να ηγείται ενός πλούσιου πρωταγωνιστικού επιτελείου.
Η πρεμιέρα του «Ιστορίες για Αγρίους» θα γίνει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις ), ενώ θα υπάρξει επαναληπτική προβολή της ταινίας για το κοινό στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ