Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα σύκο από την Άννα Δρούζα

5 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι η εποχή που έχουμε πολλά ώριμα σύκα και μπορούμε να φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα για να μας κρατήσει και όλο το χειμώνα.

Χρειαζόμαστε

1 κιλό ώριμα σύκα (για 1 βάζακι μαρμελάδα)

250 γρ.μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. Grand Marnie ή Quatro

1/4 χυμό λεμονιού και το ξύσμα αυτού

1 πρέζα αλάτι

3 κσ νερό

1 στικ κανέλλας

 

Εκτέλεση

Παίρνετε τα σύκα τα πλένετε, δεν βγάζετε τη φλούδα και τα κόβετε σε 4 κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μπωλ και ρίχνετε τη ζάχαρη, το grand marnier, το χυμό από λεμόνι και το ξύσμα του, βάζετε το νερό μαζί με το αλάτι και προσθέτε και το στικ κανέλας. 

Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματιού και μετά το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα.

Προσοχή ανακατευετε ανα 5 λεπτά γιατί είναι εύκολο να καεί. Στα 40 λεπτά βγάζετε τη κανέλα με μια κουτάλα ή ότι άλλο έχει μείνει

 

Καλή όρεξη

 

Αννα Δρούζα 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα