Κυριακοπούλου: «Δεν ήθελα να χάσω αυτή τη σεζόν»

Ήταν μια χρονιά με αρκετά προβλήματα και περισσότερα μαθήματα. Ήταν μια χρονιά με πολύ υπομονή, επιμονή και πείσμα. Χαρακτηριστικά που συνόδευσαν τη Νικόλ Κυριακοπούλου τις περισσότερες μέρες των προηγούμενων πέντε μηνών. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ, κατάφερε να σώσει μια σεζόν, που για άλλους θα μπορούσε να έχει χαθεί  με την έναρξη της.

Η έμπειρη άλτρια βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη δυσκολία, τον περασμένο Μάρτιο, όταν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Σόποτ έσπασε το κοντάρι της. Άφησε γρήγορα πίσω της εκείνη την εμπειρία μέχρι τον Μάιο …όταν στο Μάντσεστερ έζησε το ίδιο σκηνικό. Μόνο που αυτή τη φορά το σπάσιμο του κονταριού συνοδεύτηκε με τραυματισμό στο χέρι, που την οδήγησε στο χειρουργείο για πλαστική επέμβαση. Η Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες τη σεζόν έχοντας κατακτήσει την έβδομη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και με φετινό στα 4,67 μ. στον τελικό των Diamond League στη Ζυρίχη. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τα κοντάρια της λίγο πριν ταξιδέψει στην Ελβετία, γεγονός που έκανε ακόμη δυσκολότερη την προσπάθεια της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη από το πώς έκλεισε τελικά αυτή η σεζόν, στη διάρκεια της οποίας συνέβησαν πολλά πράγματα. Θα μπορούσα να είχα χάσει τη χρονιά, όχι μόνο γιατί τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινα αρκετό διάστημα στην διαδικασία αποκατάστασης, αλλά διότι κατάφερα τελικά να βρω κοντάρια λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όταν τραυματίστηκα στο Μάντσεστερ, μόνο ένα πράγμα είχα στο μυαλό μου και αυτό ήταν να μην χάσω αυτή τη χρονιά. Η ψυχολογία μου, αλλά και η στήριξη από το περιβάλλον μου κατάφεραν τελικά να με κάνουν να φτάσω στον στόχο μου», είπε η χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. 

«Αν είχα περισσότερο χρόνο να δουλέψω τα νέα κοντάρια θα μπορούσα να πάρω μετάλλιο στη Ζυρίχη. Με τα νέα κοντάρια μπαίνω με σιγουριά στον αγώνα, καθώς σπάνε δύσκολα, ωστόσο θέλουν εξάσκηση για να το βρεις. Στον τελευταίο αγώνα βελτίωσα κάποια τεχνικά σημεία και γι ‘ αυτό βγήκε μια καλή επίδοση», εξήγησε η Κυριακοπούλου, που αυτή την περίοδο ξεκουράζεται προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις ενόψει της νέας σεζόν.

Σχετικά άρθρα