Οι πιο υγιεινές λύσεις για γεύμα στο σχολείο

5 Σεπτεμβρίου 2014
 


Τα καθημερινά μεσημεριανά γεύματα που φτιάχνουμε εμείς οι μαμάδες για να πάρει το παιδί μαζί στο σχολείο μπορούν να μας προκαλέσουν «πονοκέφαλο»: το παιδί προτιμάει κάτι λιπαρό ενώ εμείς θέλουμε να του δώσουμε κάτι υγιεινό. Ποια είναι η λύση; Η αντικατάσταση! Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές εύκολες λύσεις ώστε το παιδί να μείνει ικανοποιημένο και χορτάτο από το υγιεινό γεύμα του αλλά και η μαμά χωρίς «πονοκέφαλο»
.
-Αντικαταστήστε τα τσιπς με λαχανικά και ντιπ: κόψτε αγγουράκια, καροτάκια και φτιάξτε ένα ντιπ με γιαούρτι για να τα συνοδέψει.

-Αντικαταστήστε το σάντουιτς με λιπαρά αλλαντικά και φτιάξτε rolls με γαλοπούλα:
 πάρτε μερικές φέτες γαλοπούλας και τυρί σε σχήμα sticks. Τυλίξτε την γαλοπούλα γύρω από το τυρί. Προσθέστε στο lunch box του παιδιού μερικά κρακεράκια ολικής αλέσεως.


-Αντικαταστήστε το καθημερινό σάντουιτς με μια φορά σούπα: μπορείτε να προσθέσετε «ένα τόνο» λαχανικών. Με τον χειμώνα να πλησιάζει είναι μια καλή ιδέα για να σπάσει τη μονοτονία των σάντουιτς. Αν το σχολείο του παιδιού σας δεν ζεσταίνει το φαγητό, μπορείτε να βάλετε τη σούπα σε ένα θέρμο. Θα παραμείνει ζεστή μέχρι το μεσημέρι.

-Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με ολικής αλέσεως. Τα ολικής αλέσεως είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β, σιδήρου και πολλά άλλα. Δοκιμάστε επίσης wraps, πίτες και κουλούρια ολικής αλέσεως.

Πηγή: www.manamia.gr
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....