Δεύτερος ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο τελευταίο μίτινγκ της σειράς Diamond League στις Βρυξέλλες, με άλλα στα 5.65μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ. και τα 5.65μ., είχε όμως τρεις αποτυχημένες στα 5.75μ.

Πρώτος τερμάτισε ο Γάλλος Ρενώ Λαβιλενί με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο που είναι τα 5.93μ. τα οποία και πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο Λαβιλενί, που κέρδισε το διαμάντι, προσπάθησε να περάσει τα 6.03μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

Τρίτος ολοκλήρωσε ο Πολωνός Ρόμπερτ Σόμπερα με άλμα στα 5.65μ. Μεγάλη επιτυχια αυτή για τον αθλητή μας που ολοκλήρωσε δεύτερος συνολικά μέσα στη χρονιά.

Τεράστιο τελικό είχαμε στο άλμα εις ύψος των ανδρών. Ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών. Εκεί ο αθλητής από το Κατάρ, Μουτάζ Μπαρσίμ, κατέκτησε την πρώτη θέση και το μεγάλο έπαθλο με τα άλμα στα 2.43μ που αποτελεί ρεκόρ των Diamond League, του σταδίου, αλλά και καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Μποχντάν Μπονταρένκο από την Ουκρανία που έμεινε στα 2.40μ. και έπρεπε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ για να τερματίσει πρώτος. Πάντως η μάχη των δύο, αλλά και του Ούχοφ, που ήταν τρίτος με 2.34μ, αποδεικνύει ότι το παγκόσμιο ρεκόρ του Σοτομαγιόρ από το 1993 (2.45μ.) θα σπάσει σε μια από τις ερχόμενες σεζόν.

Σχετικά άρθρα