Κατσικάρης: «Αυτοί οι τρεις με απασχολούν»

Τρεις παίκτες της Σερβίας απασχολούν τον προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Φώτη Κατσικάρη εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα.

“Δεν είναι τυχαία επιλογή ότι μιλάω δίπλα σε Ζήση και Μάντζαρη”, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: “θα είναι οι… επόμενοι προπονητές, τετράγωνα μυαλά κι οι δυο. Μια φάση μετά σε ό,τι γίνεται σε άμυνα και επίθεση. Είμαστε ένα… προπονητικό επιτελείο. Το ξέραμε από την αρχή. Στα 40 λεπτά του αυριανού αγώνα παίζεται το μέλλον μας στη διοργάνωση. Ξέραμε επίσης ότι έτσι κι αλλιώς ο αγώνας ήταν δύσκολος. Οι Σέρβοι έχουν δυο νίκες, αλλά έχασαν δύσκολα από Γαλλία και Βραζιλία.

Στην πνευματική προετοιμασία δείξαμε πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλαμε κάθε ματς ξεχωριστά, κάθε κατοχή, κάθε απόφασή μας. Μείναμε συγκεντρωμένοι σε αυτό, Παίξαμε καλό μπάσκετ, ελέγξαμε και τους πέντε αγώνες. Καλό για τα νοκ-άουτ, γιατί αποκτήσαμε καλές συνήθειες. Να μπούμε με την ίδια διαδικασία σε αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι αν λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο, θα πάμε καλά.

Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, έχουμε αυτοπεποίθηση. Το τεχνικό κομμάτι το έχουν αφομοιώσει άριστα. Η άμυνα, οι λεπτομέρειες, τα ριμπάουντ, η πρώτη βουτιά, είναι πράγματα τα οποία τα κάνουμε. Τρεις παίκτες με απασχολούν εν όψει Σερβίας

Ο Τεόντοσιτς έχει μεγάλο ταλέντο, είναι απρόβλεπτος. Δημιουργός και εκτελεστής. Ο Μπιέλιτσα είναι πολύ επικίνδυνος στο 1 εναντίον 1, ενώ διαθέτει πολύ καλό σουτ. Ο Μπογκντάνοβιτς επίσης είναι πολύ καλός σκόρερ.

Και οι τρεις είναι σημαντικοί για επίθεση. Πολύ σκληρή ομάδα. Η διαιτησία αφήνει τις επαφές, δεν είναι κακό αυτό, για το μπάσκετ, είμαστε προετοιμασμένοι. Απλά να είμαστε προσεχτικοί με την μπάλα. Θέλουμε κατοχές, θέλουμε ταχύτητα και πάσινγκ-γκέιμ, άρα τα λάθη μας έχουν φυσιολογικό αριθμό. Να μη κάνουμε λάθη. Ειδικά εύκολα. Ομαδικό πνεύμα, με κίνηση χωρίς τη μπάλα. Ισορροπία μέσα και έξω. Εμπιστοσύνη στο σουτ κι ας χάνονται, αν γίνονται ελεύθερα. Δεν έχουμε σουτέρ δολοφόνους, αλλά έχουμε παίκτες με καλό σουτΘα προσπαθήσουν να μας χαλάσουν το παιχνίδι οι Σέρβοι;

Θα προσπαθήσουν να μας χαλάσουν το παιχνίδι;   

“Μπορεί. Ο Τζόρτζεβιτς είναι έξυπνος, έχει έμπειρους συνεργάτες. Δεν έχουμε έναν δύο παίκτες, όμως, να κυνηγήσουν. Εμείς ξέρουμε ποιους θα χτυπήσουμε, όπως σας είπα. Το δύσκολο είναι να βρουν τους δικούς μας, γιατί κάθε φορά έχουμε διαφορετικό πρώτο σκόρερ. Θα προσπαθήσουν γενικά. Να μας κόψουν το τρανζίσιον, ή την ταχύτητα. Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να τρέχουμε, ή να σταματήσουμε, όταν θέλουμε εμείς”

Τι δεν έχουμε κάνει καλά;

“Υπάρχουν πολλά πράγματα, που γίνονται σε ένα παιχνίδι. Ξεκινώντας από κάθε παίκτη ξεχωριστά, προσπαθήσαμε να δούμε τι μπορεί να προσφέρει. Να, εδώ δίπλα ο Βαγγέλης έχει ένα δύσκολο ρόλο, να μπαίνει για λίγο και να κάνει τα πράγματα που θέλουμε. Υπάρχουν απρόοπτα, όπως με τον Γιάννη στο ματς με την Αργεντινή, δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Η ευθύνη, όμως, είναι ομαδική. Τ

ην έχουν όλοι. Δεν είναι δυο-τρεις παίκτες, αλλά η ομάδα. Βρίσκουμε λύσεις στη διάρκεια του παιχνιδιού. Να είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι. Το πνευματικό κομμάτι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Τώρα δεν έχει επόμενο ματς και δεν πειράζει, αλλά είναι νοκ-άουτ αγώνες”

Ο Σκαριόλο έγραψε ότι η Ελλάδα τον εντυπωσιάζει και εκτός από Ισπανία και ΗΠΑ και είναι φαβορί για το χάλκινο μετάλλιο

“Σε κολακεύουν τέτοια λόγια, επαγγελματιών του μπάσκετ. Τον ευχαριστούμε. Η ουσία σε μια διοργάνωση είναι το αποτέλεσμα, αλλά εμείς θέλαμε να το συνδυάσουμε. Νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει μια χαρά. Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα ότι θα γίνει. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη σε μας. Να κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Θα κάνουμε ό,τι κάναμε και πριν. Αν βάλουμε το εάν, θα είναι λάθος, Παίζουμε με τη φάση, που γίνεται, πλέον, αυτόματα. Το σκριν, το σπλιτ, το σουτ, οι αποστάσεις. Αυτό είναι το μπάσκετ. Το γαργάλημα είναι ωραίο, το άγχος για το τι θα κάνουμε με τα αν και τα εφόσον δεν μας πάει”.

Σχετικά άρθρα