Πολύ «σκληρή» για …Σενεγάλη!

Η Ισπανία πήρε το τέταρτο εισιτήριο για τους προημιτελικούς προσπερνώντας θεαματικά το εμπόδιο της Σενεγάλης με 89-56. Στους “8” η «φούρια ρόχα» αντιμετωπίζει τη Γαλλία.

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα επικράτησης έτσι λοιπόν ντέρμπι δεν υπήρξε για …κανένα δεκάλεπτο. Ακόμα και στο πρώτο που η Σενεγάλη επιχείρησε να αντισταθεί σθεναρά η Ισπανία έδινε την αίσθηση του απόλυτου φαβορί με απτά δείγματα στο παρκέ. Όταν «μιλάει» ο Παου Γκασόλ, ακολουθεί ο Μαρκ και έρχεται να συμπληρώσει την… οικογενειακή υπόθεση ο Ρούντι τότε τα πράγματα γίνονται σκούρα για κάθε αντίπαλο. Με αυτά τα δεδομένα και τους 15 πόντους του Πάου Γκασόλ η Ισπανία ξέφυγε με 13 πόντους στο τέλος στο πρώτο μέρος (41-28).

Φαγιέ (9Π.) και Τόμας (6π.) τράβηξαν κουπί στο σκοράρισμα όπως και όλη η ομάδα της Σενεγάλης που κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι δεν ήταν μαχητική ή ότι δεν πήγε το ματς καλά για τα δεδομένα της. Η εξωπραγματική – και συνάμα «συγκρατημένη» στο συγκεκριμένο ματς – Ισπανία ακούμπησε το +17 στο 22′ και κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να πέρνουν τον δρόμο τους.

Όταν η διαφορά ακούμπησε στο +22 ο Ρούντι ολοκλήρωσε τα …παλαβά του εισπράτοντας μια τεχνική ποινή. Παιχταράς, αλλά και εριστικότατος, χτύπησε εκτός φάσης τον αντίπαλό του και κάθισε στον πάγκο. Καλή ευκαιρία για τον κοουτς της Ισπανίας να ανοίξει, το ήδη «ανοιχτό» σε όλη τη διοργάνωση, ροτέισιον. Αυτό δεν εμπόδισε την «φούρια ρόχα» να «χαθεί» από τα μάτια των Σενεγαλέζων (+24 στο 33′), χωρίς, η αλήθεια είναι, να εντυπωσιάσει. Προφανώς, αυτή η ομάδα δεν έχει «ταβάνι»!

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα