Τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναφάμε ποτέ!

7 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκαντικές ουσίες

Σε μικρές δόσεις – ένα κουταλάκι του γλυκού – ανά μερίδα, η ζάχαρα είναι εντάξει. Αλλά γίνεται λίγο παρακινδυνευμένο όταν καταναλώνετε πολλές τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Οι γλυκαντικές ουσίες είναι πιο γλυκές και από τη ζάχαρη και μπορούν να «οδηγήσουν» τις ορέξεις σας προς πιο ζαχαρούχα φαγητά και γεύσεις. Ως αποτελέσμα, θα καταλήξετε να τρώτε πιο πολύ junk food. Επίσης οι άνθρωποι που έχουν περιορίσει τη χρήση γλυκαντικών ουσιών έχουν περισσότερη ενέργεια.

Μαργαρίνη

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είναι μία υγιής εναλλακτική για το βούτυρο αλλά η μαργαρίνη έχει φορτία των τρανς – λιπαρών οξέων, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερίνη. Επίσης περιέχει πολύ πιο πολλά συστατικά σε σχέση με το βουτύρο που έχει μόνο δύο. Οπότε, μείνετε πιστοί σε μικρές ποσότητες βουτύρου ή υιοθετήστε το ελαιόλαδο – το οποίο είναι ευεργετικό και για την καρδιά.

Διαιτητικά Τρόφιμα

Δυστυχώς η ονομασία «διαιτητικό» ή «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» δεν σημαίνει και χαμηλές θερμίδες . Διαίτητικές μπάρες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα όπως το γιαούρτι έχουν συνήθως περισσότερη ζάχαρη, αλάτι και ανθυγιεινά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για να έχουν μία πιο ευχάριστη γεύση.  Ακόμη χειρότερα, συνήθως τρώμε διπλές μερίδες γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι ή νομίζουμε ότι είναι εντάξει να τρώμε περισσότερο επειδή είναι υγιή.

Έτοιμα Γεύματα

Μας εξυπηρετούν πολύ κατά τη διάρκεια της έντονης και πολυάσχολης καθημερινότητας μας αλλά είναι γεμάτα έξτρα αλάτι και λίπος. Τα παγωμένα φρούτα και λαχανικά είναι εντάξει και βρίσκονται στο επιτρεπτό όριο πάντα όμως χωρίς έξτρα σάλτσες και αλάτι. Αντι για έτοιμα γεύματα, όταν θα έχετε χρόνο, φτιάξε κάτι στην κατσαρόλα και χωρίστε το σε μερίδες τις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.

Chips

Οι περισσότερες μάρκες είναι βαθιά τηγανισμένες με εκείνα τα τρανς-λιπαρά που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και επίσης και τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου. Τα τρανς-λίπη γίνονται με την προσθήκη υδρογόνου στο φυτικό έλαιο, μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται υδρογόνωση, η οποια καθυστερεί το λάδι να χαλάσει. Χρησιμοποιώντας τα τρανς-λιπαρά στην παρασκευή τροφίμων βοηθά τα τρόφιμα να παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Fast Food Burgers

Έχει υπολογιστεί ότι το κρέας που χρησιμοποιείται για τα μπιφτέκια είναι περίπου μόνο το 2-14%. Το υπόλοιπο του μπέργκερ αποτελείται από νερό και άλλα συστατικά που δεν χρειάζεται να βρίσκονται μέσα στον οργανισμό μας. Υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και τρανς λιπαρά. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά μπέγκερς με κιμά από τον κρεοπώλη που εμπιστεύεστε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ