Πάτησε Ελλάδα ο Πάτρικ Γιούιν

Οι μεταγραφές της Κηφισιάς ολοκληρώθηκαν με ηχηρό τρόπο. Η προσθήκη του Patrick Ewing Jr αποτελεί μια σπουδαία προσθήκη. Ο 30χρονος Αμερικανός κατάφερε την περυσινή σεζόν να συνδυάσει ουσία με θέαμα και να αποτελέσει μήλον της έριδος για πολλές ομάδες, ωστόσο η Κηφισιά ήταν αυτή που «κέρδισε» τη μάχη για την απόκτησή του και τελικά ενέταξε για πρώτη φορά στην ιστορία της έναν αθλητή που πάτησε τα παρκέ του ΝΒΑ. 
Ο Patrick Ewing Jr έφτασε στις 9 το πρωί στην Ελλάδα και τον υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος Χάρης Ντιγριντάκης και ο team manager Σάββας Νικητάκης.
Ο νέος άσος της Κηφισιάς εξηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Κηφισιάς την επιλογή του, αναλύει τους στόχους του και αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του και θρύλος του ΝΒΑ σκοπεύει να κάνει το μεγάλο ταξίδι για να τον παρακολουθήσει διά ζώσης!
– Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξες την Κηφισιά;
«Νιώθω πως ταιριάζει η χημεία μας, τα θέλω μας. Έψαχνα μια ομάδα για να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου και η Κηφισιά έχει την διοικητική ασφάλεια που θέλει ένας επαγγελματίας, αλλά παράλληλα και το κατάλληλο αγωνιστικό πλάνο. Νομίζω πως με τον κόουτς Παπαθεοδώρου θα έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση και θα δουλέψουμε καταπληκτικά μαζί».
– Μετά την εξαιρετική σεζόν που είχες πέρυσι στα Τρίκαλα, είχες μεγάλη ζήτηση. Γιατί επιμένεις… ελληνικά παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει εδώ;
 «Είχα φοβερή αυτοπεποίθηση παίζοντας στην Α1 και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή μου στα ελληνικά γήπεδα. Πολλά πρωταθλήματα εξάλλου, βρίσκονται κάτω από οικονομική κρίση, όμως το ελληνικό παραμένει ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».
– Τι θυμάσαι από τις περυσινές αναμετρήσεις σου ως αντίπαλος της Κηφισιάς;
«Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ο Τόνι Κρόκερ πέρασε πάνω από έναν συμπαίκτη μου και κάρφωσε τη μπάλα. Ήταν μια απίστευτη φάση! Αλλά φυσικά θυμάμαι ότι και τα δύο παιχνίδια που παίξαμε ήταν κλειστά. Δυστυχώς η ομάδα μου έχασε και στα δύο».
– Από σένα να περιμένουμε ανάλογες φάσεις με αυτές του Τόνι Κρόκερ; Είχες κι εσύ συχνή παρουσία στις καλύτερες φάσεις της εβδομάδας.
«Δεν θέλω να δώσω καμία υπόσχεση αλλά συνήθως κάνω μερικά highlights κάθε χρονιά! Με ξαφνιάζει όταν με βάζουν στις καλύτερες φάσεις, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσω να τους δίνω υλικό».
– Ποιος είναι ο στόχος που βάζεις για τη φετινή σεζόν;
«Ο στόχος μου είναι να κερδίζω. Συζητώντας με τον κόουτς συνειδητοποίησα ότι αυτό θέλει. Να κερδίζουμε! Οπότε όσο κερδίζουμε θα είμαστε όλοι χαρούμενοι».
– Οι δικοί σου άνθρωποι πώς αντέδρασαν στο άκουσμα της μεταγραφής σου στην Κηφισιά;
«Όλοι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή. Είμαστε ήδη ανυπόμονοι να το ζήσουμε από κοντά, μαζί με τη σύζυγό μου».
– Έχοντας για πατέρα έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών του ΝΒΑ, τον περίφημο Πάτρικ Γιούιν, θα μπορούσε να μοιραστείς μαζί μας μια συμβουλή του που σε ακολουθεί στην καριέρα σου;
«Ο πατέρας μου πάντα έλεγε πάντα ότι όταν βγαίνεις στο γήπεδο πρέπει να είσαι ο καλύτερος, ο ηγέτης και να κάνεις τα πάντα για την ομάδα σου».
– Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να τον δούμε εδώ στην Ελλάδα! Μήπως σκοπεύει να έρθει να σε δει;
«Ναι! Σκοπεύει να κάνει το ταξίδι μετά την έλευση του νέου χρόνου. Δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και μου είπε ότι θέλει πολύ να την επισκεφτεί»!

Σχετικά άρθρα