Η ίσια πλάτη χαρίζει αυτοπεποίθηση!

8 Σεπτεμβρίου 2014

Εάν θέλετε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, κάνετε αυτό που σίγουρα έχετε ακούσει από τις μητέρες σας: να στέκεστε με ίσια την πλάτη. Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι η σωστή στάση του σώματος μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή μας, ακόμα κι αν δεν αλλάξει τίποτε άλλο στη ζωή μας. 

«Οι περισσότεροι έχουμε μάθει πως όταν καθόμαστε με ίσια πλάτη κάνουμε καλή εντύπωση στους άλλους» λέει ο ερευνητής δρ Ρίτσαρντ Πίτι, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. «Όπως όμως αποδεικνύεται, η στάση του σώματος επηρεάζει και τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας. Εάν κάθεται κανείς με ίσια την πλάτη, τελικά αισθάνεται δυνατός και γεμάτος αυτοπεποίθηση». 

Το εύρημα, που δημοσιεύεται στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας», βασίζεται σε μελέτη με 71 φοιτητές του πανεπιστημίου. Οι ερευνητές τούς ζήτησαν είτε να κάθονται με ίσια την πλάτη, ωθώντας το στήθος τους προς τα έξω, είτε να καμπουριάζουν. 

Στη συνέχεια τους ζήτησαν να αναφέρουν τα θετικά ή τα αρνητικά χαρακτηριστικά που πίστευαν ότι έχουν ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. 

«Όταν κάθονταν με ίσια πλάτη αποκτούσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και περιέγραφαν πειστικά και με δύναμη τα χαρακτηριστικά τους, είτε ήταν θετικά είτε αρνητικά» λέει ο δρ Πίτι. «Όταν, όμως, καμπούριαζαν, έχαναν τη δύναμή τους». 

Ο δρ Πίτι τονίζει πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο πολύ τους επηρεάζει η στάση του σώματός τους και εξηγεί ότι σε μία άλλη μελέτη με το ίδιο αντικείμενο, οι εθελοντές που συμμετείχαν δεν ανέφεραν ότι η ευθυτενής στάση του σώματος τούς δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, παρ΄ ό,τι αυτό φαινόταν από τις απαντήσεις τους σε ανάλογα ερωτήματα.www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
χρισ***** ****
16:12 Σάββατο 27/09/2014
θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ με εσάς και τους πολλούς φίλους της σελίδας σας την τεράστια χαρά και ικανοποίηση που αισθάνομαι τώρα που ολοκλήρωσα με επιτυχία και μάλιστα με αξιοπρεπή βαθμολογία τις σπουδές μου στον τομέα του μάρκετινγκστο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Είμαι σχεδόν 53 χρόνων και πέρασα στη σχολή μέσα από τη δοκιμασία των πανελλαδικών Είναι αδιανόητες οι δυσκολίες οι τρικλοποδιές οι προδοσίες από τους πιο κοντινούςμου ανθρώπους Με όλα αυτά θα ήθελα να σας πω πως όταν προσηλωνόμαστε με βαθιά πίστη στις αρχές μας μπορούμε και τα καταφέρνουμε επειδή απλά είμαστε έτσι φτιαγμένοι Βέβαια ο αγώνας θα συνεχίζεται για όλη τη διάρκεια της ζωής μας Σαν πας στον γυρισμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος Σας ευχαριστώ Χριστίνα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....