Ρατς: «Ευτυχώς που δεν έπαιξε ο Κλάους…»

Για τη νίκη της Ρουμανίας επί της Ελλάδας στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μίλησε ο Ράζβαν Ρατς στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena”. Ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε για την αγωνιστική εικόνα της Εθνικής μας ομάδας και τόνισε πως συζήτησε με τους συμπαίκτες του στον “Δικέφαλο”, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, για το γεγονός ότι ο Κλάους δεν επιλέχθηκε από τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αγωνιστεί αντί του ανέτοιμου Κώστα Μήτρογλου . Ο Ρατς αναφέρθηκε και στους στόχους του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να αγωνιστεί με την ασπρόμαυρη φανέλα στους ομίλους του Champions League.

Οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη επί της Ελλάδας:

«Δεν ήταν η Ελλάδα πλήρης αλλά έλειπαν 3-4 παίκτες που ήταν στο μπαράζ και είχαν εμπειρία. Οι καινούριοι παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο καλοί στην ομάδα. Δεν ήταν σίγουρα καλή η εικόνα της Ελλάδας και για αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για το αν μίλησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν στην Εθνική:

«Μετά τον αγώνα μίλησα με τον Σαλπιγγίδη, τον Γλύκο και τον Αθανασιάδη. Είναι λίγο δύσκολη κατάσταση όταν δύο συμπαίκτες παίζουν στην Εθνική και ο ένας κερδίζει και ο άλλος χάνει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η Εθνική Ρουμανίας ξεκίνησε με το δεξί αλλά στενοχωρημένος που έχασαν οι συμπαίκτες μου».

Για τον Σαλπιγγίδη:

«Σίγουρα ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης ακόμα και αν δεν φαίνεται στον αγώνα. Πρέπει να έχει πάντα ένα μάτι πάνω του».

Για το αν είχε δείξει στον Σαλπιγγίδη μια φωτογραφία από τα μπαράζ του Νοεμβρίου:

«Έδειξα την φωτογραφία και του είπα πως σε αυτό το τετ α τετ θα ξαναβρεθούμε».

Για το ιδανικό ξεκίνημα της Εθνικής Ρουμανίας στα προκριματικά του Euro:

«Θεωρητικά ξεκινήσαμε με το δεξί όμως είναι πρώτος αγώνας και έχουμε πολλού ακόμα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας και θα δούμε στο μέλλον».

Για το αν επηρέασε το άδειο γήπεδο:

«Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο που παίξαμε χωρίς κόσμο. Στο αγώνα του μπαράζ είχαμε νιώσει πίεση από τον κόσμο. Και με φιλάθλους όμως να έπαιζε η Ελλάδα δεν θα έκανε πολύ καλύτερο παιχνίδι».

Για τον ιδανικό τρόπο με τον οποίο έχει μπει ο Σεπτέμβριος:

«Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα μια καριέρα στον ΠΑΟΚ, που πήρα το τρόπαιο του MVP όμως θέλει συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο και να συνεχίσω να είμαι δυνατός γιατί δεν φτάνει μονάχα ένας μήνας».

Για το πώς διαβάζεται το όνομα του:

«Το όνομα μου είναι Ρατς όχι Ρατ».

Για τον στόχο του με τον ΠΑΟΚ:

«Ένας τίτλος είναι ο πρώτος στόχος για την ομάδα».

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας:

«Σίγουρα νιώθω πολύ καλά με τους συμπαίκτες μου. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ όλοι οι παίκτες της Εθνικής μου έλεγαν πως με κέρδισαν στα μπαράζ. Τώρα βέβαια θα πάω με… άλλον αέρα στην προπόνηση. Είμαστε όλοι μαζί συμπαίκτες και ετοιμαζόμαστε για την Κυριακή. Φυσικά ως φίλοι στα αποδυτήρια θα κάνουμε πλάκα και καζούρα».

Για την σχέση του με τον Άγγελο Αναστασιάδη:

«Μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τον προπονητή επειδή με πιστεύει, με βάζει στην τακτική και είμαι μέσα στην ομάδα. Ήταν μια ευχάριστη στιγμή που με αγκάλιασε ο προπονητής και ήθελα και εγώ να του δείξω την εκτίμηση μου».

Για το γεγονός πως δεν χρησιμοποιήθηκε ο Αθανασιάδης στην επίθεση της Εθνικής:

«Με τον Σαλπιγγίδη και τον Κλάους συζητήσαμε και αναρωτιόμασταν γιατί δεν έπαιξε ο Κλάους. Ο Μήτρογλου είναι ακόμα στο αεροπλάνο από την Φούλαμ και αυτό φάνηκε από την εικόνα του. Πιστεύω πως ο Κλάους θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι της Ρουμανίας και ευτυχώς που δεν χρησιμοποιήθηκε».

Για το τι ζητάει από την καριέρα του μετά από μια τόσο σπουδαία σταδιοδρομία:

«Ήρθα στην Ελλάδα όταν είχα την πρόταση του ΠΑΟΚ που ήταν η μοναδική ομάδα που μπορούσε να παίξει Γιουρόπα αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και είναι και ό, τι καλύτερο για το δικό μου μέλλον. Θα προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα του ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα και να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να μείνω πολλά χρόνια εδώ».

Σχετικά άρθρα