Ψάχνει ημερομηνίες για Κατάρ η FIFA

Εναλλακτικές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 στο Κατάρ πρότεινε η FIFA, λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών που επικρατούν το καλοκαίρι στην περιοχή.

Η ειδική ομάδα εργασίας για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της περιόδου 2018-2024 πρότεινε ως ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο ή Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2022.

Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 9 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, με τον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ να έχει διαβεβαιώσει τον ομόλογό του στη ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ότι οι δύο διοργανώσεις δεν θα συμπέσουν, που σημαίνει ότι πιθανότερο σενάριο για την τέλεση της διοργάνωσης είναι το διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως που το Μουντιάλ αποφασιστεί να διεξαχθεί χειμώνα ένα ζητούμενο για τη FIFA είναι πως θα υπερκεράσει την οργισμένη αντίδραση των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και της UEFA, που θα δουν τα εθνικά πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ να τινάζονται στον αέρα, καθώς θα απαιτηθεί διακοπή του αγωνιστικού προγράμματος για δύο τουλάχιστον μήνες.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν εντός του έτους αλλά και στις αρχές του επόμενου, πριν τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA το Μάρτιο του 2015 όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ το 2022.

Σχετικά άρθρα