ΠΑΟΚ: «Με τα μάτια της καρδίας βλέπεις καλύτερα»

Την αντιπροσωπεία του αθλητικού συλλόγου τυφλών «Ήφαιστος» υποδέχθηκαν σήμερα στο «Παλατάκι» η ανδρική και η παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι αθλητές του «Δικεφάλου» ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τις επιτυχίες του συλλόγου. Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα «Γκολμπολ» Νίκος Αργυρός τους μετέφερε την εμπειρία του σε επίπεδο προπόνησης και αγώνων και οι Κώστας Χαραλαμπίδης, Βαγγέλης Μαργαρίτης δοκίμασαν να γυμναστούν στις συνθήκες στις οποίες θα τρέξουν οι αθλητές του συλλόγου στον 3ο νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης στις 18 Οκτωβρίου.

Η ενημέρωση από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Μία πολύ ιδιαίτερη, ευχάριστη και διδακτική επίσκεψη, είχε η ομάδα του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι», με την παρουσία αντιπροσωπείας από τον Αθλητικό Σύλλογο Τυφλών Ήφαιστος. Συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Γιώργο Μαρκόπουλο και την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Πόπη Καραηλία, οι αθλητές του Ηφαίστου έγιναν δεκτοί με πολύ όμορφο τρόπο και ένα θερμό χειροκρότημα από τους παίκτες της ανδρικής ομάδας (που ετοιμαζόταν για την προπόνηση της) και τους αθλητές της παιδικής ομάδας (που μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμά της).

Η κ. Καραηλία ενημέρωσε για την επόμενη δράση του Ηφαίστου, που θα συμμετάσχει στον 3ο νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου και ταυτόχρονα ο προπονητής του Ηφαίστου Γιώργο Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στην εκγύμναση των αθλητών του συλλόγου τυφλών, αλλά και στις μεγάλες επιτυχίες που έχουν σε όλα τα αθλήματα. Για την δική του εμπειρία, σε επίπεδο προπόνηση, αλλά και αγώνων, μίλησε και ο διεθνής με την Εθνική ομάδα «Γκολμπολ», Νίκος Αργυρός.

Οι αθλητές του ΠΑΟΚ μάλιστα για να μπορέσουν να αντιληφθούν ένα μόνο ποσοστό των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί αθλητές όταν γυμνάζονται, φόρεσαν τις ειδικές μάσκες, με τις οποίες δεν περιορίζουν απλώς την όραση, αλλά την καταργούν! Ο Κώστας Χαραλαμπίδης και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης προχώρησαν ακόμη περισσότερο και με την βοήθεια συνοδού, αλλά και χωρίς όραση, αφού φορούσαν τις ειδικές μάσκες, έτρεξαν στο PAOK Sports Arena, για να αντιληφθούν τις συνθήκες με τις οποίες θα τρέξουν στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο και οι αθλητές του Συλλόγου Τυφλών Ήφαιστος.

Η προσπάθεια των αθλητών του Ηφαίστου αξίζει συμπαράστασης και στήριξης και αυτό ακριβώς κάνει και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ερωτικός 9,48». Για τον λόγο αυτό στο PAOK Sports Arena και μαζί με τους ανθρώπους και τους αθλητές του Ηφαίστου, βρέθηκαν και τρεις ραδιοφωνικοί παραγωγοί του «Ερωτικού 9,48», οι Μαρία Στύλου, Ζωή Γκολέμα και Σταύρος Μύθος».

Σχετικά άρθρα