Το ζόρι με τις Εθνικές στον Ολυμπιακό

 
Αυτή η ιστορία με την «επιμήκυνση» των αγωνιστικών στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι πολύ ωραία για τους ποδοσφαιρόφιλους τηλεθεατές που μπορούν να βλέπουν περισσότερα ματς σε περισσότερες ημέρες, αλλά για τους προπονητές των συλλόγων που έχουν διεθνείς στο ρόστερ τους είναι ό,τι χειρότερο.
 
Πάρτε παράδειγμα τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό που εδώ και δέκα μέρες κάνει προετοιμασία για το Τσάμπιονς Λιγκ με τους μισούς παίκτες του. 
 
Οι Έλληνες διεθνείς έχουν φύγει από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μετά το ματς στο Αγρίνιο. Ο δε Μήτρογλου ήρθε στον Ολυμπιακό τελευταία ημέρα του Αυγούστου και πρώτη προπόνηση στο Ρέντη έκανε ουσιαστικά προχτές. Και δεν είναι μόνο ο Μήτρογλου, με τον Διαμαντάκο και τον Φορτούνη, αλλά και ο Μπουχαλάκης που είχε ταξίδι και δύο ματς με τις Ελπίδες. 
 
Ο Ελαμπντελαουί έπαιξε δύο ματς με τη Νορβηγία, ο Αφελάι πήγε με την Ολλανδία σε Ιταλία και Τσεχία χωρίς να παίξει καθόλου, ο Κασάμι ξανακλήθηκε στην Ελβετία αλλά επίσης δεν χρησιμοποιήθηκε, ο Ντουρμάζ έπαιξε με τη Σουηδία επίσης σε δύο ματς.
 
Όλοι αυτοί επιστρέφουν… σταδιακά στις υποχρεώσεις τους στον Ολυμπιακό, την ώρα που έχουμε «μπλέξει» και με το Κόπα Άφρικα. Ο Ντοσεβί έχει φύγει εδώ και δέκα μέρες για το Τόγκο και διαπιστώθηκε εκεί ότι δεν έγιναν σωστά τα χαρτιά του για να παίξει στην Εθνική. Ο δε Εντινγκά δεν γλίτωσε το ταξίδι-αστραπή στο Κογκό για το ματς με το Σουδάν και χάνει κι αυτός πολλές προπονήσεις ενόψει Ατλέτικο, βάζοντας ένα μεγάλο πονοκέφαλο στον Μίτσελ λόγω και του τραυματισμού του Μανιάτη. 
 
Τον Οκτώβριο θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, λίγες μέρες πριν από το εντός έδρας ματς με την Γιουβέντους για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι τότε θα γίνουν δύο αγωνιστικές, η μία μετά την άλλη, στα προκριματικά του EURO. Από τις 9 έως τις 14 του μηνός, έξι μέρες σερί θα παίζουν οι Εθνικές, με τους διεθνείς του Ολυμπιακού να έχουν όλοι από δύο ματς στο πρόγραμμα. Ουσιαστικά δηλαδή θα είναι πάλι ένα δεκαήμερο μακριά από το Ρέντη η μισή ομάδα, καθώς τότε θα είναι έτοιμοι και θα… λείπουν ο Μανιάτης με τον Σιόβα.
 
Και σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της από μεταγραφές, αυτές οι διακοπές και οι απουσίες είναι ό,τι χειρότερο όσον αφορά στην προσπάθεια απόκτησης ομοοιγένειας. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και διαδοχικά, κρίσιμα ματς για το σύλλογο μέσα σε αυτό το διάστημα…

Σχετικά άρθρα