«Ανάπτυξη παντού για τον Εργοτέλη» (pics)

Η επίσημη παρουσίαση του Παύλου Δερμιτζάκη, των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων αλλά και της φανέλας που θα φοράει η ομάδα στη φετινή σεζόν έγινε την Τετάρτη από την ΠΑΕ Εργοτέλης.
 
Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Δασκαλάκης, ο νέος προπονητής της ομάδας και ο Άγγελος Χαντί εκ μέρους των ποδοσφαιριστών.
 
Ο κ. Δασκαλάκης μίλησε:
 
Για το διαζύγιο με τον Χουάν Φεράντο: 
 
«Ξεκινήσαμε με ένα νέο προπονητή. Αποδείχθηκε στην πορεία ότι ήταν δύσκολο να ταιριάξουμε. Χωρίσαμε φιλικά και του εύχομαι ότι καλύτερο».
 
Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: 
 
«13 χρόνια μετά αποφασίσαμε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στον Εργοτέλη. Του εύχομαι να μας φέρει πολλές επιτυχίες».
 
Για την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης:
 
«Το προηγούμενο καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ του Εργοτέλη και ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά τα επόμενα καλοκαίρια. Μειώσαμε σημαντικά το μπάτζετ μας σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι. Στηρίζουμε τα παιδιά του Εργοτέλη που προέρχονται από το Μαρτινένγκο και αυτό ήταν, είναι και θα είναι βασική μας προτεραιότητα. Η ανάπτυξη και πώληση παικτών αποτελεί μονόδρομο για μια ΠΑΕ σαν την δική μας.Όλες οι αποφάσεις έγιναν με γνώμονα την οικονομική εξυγίανση του Εργοτέλη και αυτή θα περάσει μέσα από την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ για τα επόμενα 3 – 4 χρόνια. Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Η εξασφάλιση αδειοδοτήσεων τόσο από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, όσο και από την ΕΕΑ δικαιώνει την μάχη που δίνουμε.Πληρώσαμε ένα τεράστιο ποσό και δεν επιστρατεύσαμε νομικές λύσεις. Έχουμε καταβάλει στο δημόσιο περίπου 1,4 εκ. ευρώ. Ζητάμε μεγαλύτερη κατανόηση από το δημόσιο, κάναμε λάθη στο παρελθόν τα οποία πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Ζητούμε κατανόηση τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τους πιστωτέςς μας».
 
Ο Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε:
 
«Ευχαριστώ την διοίκηση για τα καλά λόγια της διοίκησης προς το πρόσωπο μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Εργοτέλη και παράλληλα νιώθω τιμή. Καταλαβαίνετε ότι έπαιξε ένα μεγάλο ρόλο η ιστορία μου στον Εργοτέλη. Ευχαριστώ την διοίκηση για την δυνατότητα που μου ανέθεσε να αναλάβω τα ηνία του συλλόγου. Ο Εργοτέλης είναι ένα σωματείο που ξεχωρίζει γιατί έχει μια δική της κουλτούρα για το πως απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.
 
Αντικαθιστώ τον κύριο Φεράντο και είμαι σίγουρος ότι προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και να προσφέρει είτε σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο τον μέγιστο βαθμό. Του εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία σε ότι κάνει. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, το υλικό της ομάδας είναι πολύ καλό και μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε αρκετά πράγματα. Όλοι μαζί, ομάδα, κόσμος, θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει».
 
Για τις αλλαγές στο ρόστερ μίλησε ο τιμ μάνατζερ Σταύρος Λαμπράκης:
 
»Για πρώτη φορά την τελευταία 10ετία υπήρξαν τόσο μεγάλες και πολλές αλλαγές στο ρόστερ του Εργοτέλη. Πήραμε παίκτες με παρουσία σε σημαντικά πρωταθλήματα όπως οι Μέγι, Φίντελεφ που δίνουν αίγλη στον Εργοτέλη. Έχουμε πλέον την δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με ομάδες όπως η Νάπολι και η Σαμπντόρια . Δημιουργούμε τον Εργοτέλη της επόμενης 5ετίας και για αυτόν τον λόγο τα περισσότερα συμβόλαια έχουν διάρκεια δύο χρόνια.
 
Στηρίζουμε τα παιδιά της ακαδημίας όμως δεν γίνεται να παίζουν όλα. Δεν ξεφύγαμε από το πλάνο μας και στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτήν την προσπάθεια. Ο Παύλος είναι ένας άνθρωπος με ήθος, εργατικότητα και το ότι γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του Εργοτέλη είναι τα στοιχεία που μας έκαναν να τον ξεχωρίσουμε».
 
Κι οι δηλώσεις του Άγγελου Χαντί:
 
«Καλωσορίζω και εγώ τον κύριο Δερμιτζάκη που ταιριάζει με την φιλοσοφία του Εργοτέλη όπως και όλα τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μπορεί να μην ξεκίνησε καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά θα βρει τον δρόμο της. Θέλω, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ότι εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Σχετικά άρθρα