«Κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο»

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να υιοθετήσει στους ποδοσφαιριστές του μίλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος και στο κατά πόσον αυτή επηρέασε την ομάδα αλλά και στο ματς με τη Νίκη Βόλου που ακολουθεί.

Οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στη NOVA:

Για την διακοπή του πρωταθλήματος:

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί δεν μπορέσαμε να είμαστε όλοι μαζί, αυτό ήταν το αρνητικό. Τα παιδιά έφυγαν, πήγαν στις Εθνικές ομάδες. Άλλοι έπαιξαν άλλοι δεν έπαιξαν, βγήκαμε από τους ρυθμούς μας. Αυτό είναι το αρνητικό. Το θετικό ήταν ότι είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε γιατί είχαμε ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα και ξεκινάμε – βέβαια αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου – ένα πρόγραμμα πάρα πολύ δύσκολο με παιχνίδια συνεχόμενα και αυτή η ανάπαυλα ήταν θετική για εμάς».

Επικεντρώσατε την προσοχή σας σε κάποια συγκεκριμένα σημεία αυτές τις ημέρες μέσα από τις προπονήσεις;

«Αυτά δε σταματούν ποτέ. Η ομάδα δουλεύει για να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας, αυτός είναι ο τρόπος δουλειάς. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παιχνίδι το Σάββατο, να παίξουμε με μια ομάδα η οποία είναι για πρώτη φορά στην κατηγορία, έχει δυο αρνητικά αποτελέσματα κι αλίμονο σ` εμάς αν δεν το δούμε αυτό το παιχνίδι σα να είναι το τελευταίο. Η φιλοσοφία κι η σκέψη μας θα λειτουργεί έτσι μέχρι το τέλος. Όσο θα είμαι εγώ στον ΠΑΟΚ θα βλέπουμε το παιχνίδι που έρχεται σα να είναι το τελευταίο. Κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Κι αυτό λέμε από το πρωί μέχρι το βράδυ κι από το βράδυ μέχρι το πρωί».

Είχατε και την ευκαιρία το περασμένο Σάββατο να δείτε την ομάδα στον φιλικό αγώνα με τον Αιγινιακό. Κρατήσατε κάτι, την επανεμφάνιση του Γκολάσα, την πρεμιέρα του Παπαδόπουλου ίσως ή κάτι άλλο που κρίνατε εσείς ως σημαντικό;

«Εντάξει, τα παιδιά αυτά έχουν μείνει πίσω, για διαφορετικούς λόγους. Το παιχνίδι ήταν για συμπεράσματα αλλά περισσότερο ήταν για να έρθουν αυτοί όσο γίνεται καλύτερα σε αγωνιστική κατάσταση. Και βέβαια και τ` άλλα τα παιδιά που δεν είχαν παιχνίδι στα πόδια τους να πάρουν κι αυτά χρόνο συμμετοχής. Εμείς κάναμε προετοιμασία για τον μήνα που έρχεται. Αυτή η διακοπή ήταν για να κάνουμε προετοιμασία για τον μήνα που έρχεται».

Παρακολουθήσατε τον αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία;

«Κοιτάξτε, ένα αποτέλεσμα όταν είναι αρνητικό δημιουργεί πολλές σκέψεις, πολύ κριτική, θεμιτή, καλή, άσχημη αλλά αυτά τα παιδιά έχουν δείξει ότι έχουν τη δύναμη, την ποιότητα, τις δυνατότητες για να πάνε την ομάδα μπροστά. Ηταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, μας στεναχώρησε όλους αλλά το ποδόσφαιρο συνεχίζεται, δε σταματάει. Ο προπονητής είναι καλός, είναι έμπειρος, πιστεύω να βρει τον τρόπο, τους λόγους που έγινε αυτή η εμφάνιση κι αυτό το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα το κάνει».

Τους στεναχώρησε όλους, εκτός από τον … Ρατς .

«Ο Ρατς στεναχωρήθηκε πολύ περισσότερο τον… Μάιο που πέρασε. Κι όλη η Ρουμανία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, τη μια χαίρεσαι την άλλη λυπάσαι, τί να κάνουμε; Να είστε καλά…».

Σχετικά άρθρα