ΕΝΦΙΑ: Βουλευτές προς αντικατάσταση

11 Σεπτεμβρίου 2014
Τουλάχιστον δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης ο Λ. Αυγενάκης (ΝΔ) και ο Ν. Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ)έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεση τους με την τροπολογία του υπουργού Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ που θα ψηφιστεί σήμερα. 

Επίσης εντύπωση προκαλεί και η αρνητική στάση του ανεξάρτητου Χρ. Αηδόνη που έχει ενταχθεί στο κόμμα του Α. Λοβέρδου. 

Στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης επικρατεί αναβρασμός και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή καθώς όσοι οι βουλευτές του Γ θερινού τμήματος δηλώσουν απροθυμία να υπερψηφίσουν την τροπολογία θα αντικατασταθούν. 

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατυπώνεται έντονη κριτική τόσο για την ρύθμιση όσο και για την στάση των κυβερνητικών βουλευτών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης σημείωσε ότι «όχι μόνον δεν άρθηκαν οι αδικίες αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνθηκαν κιόλας». 

Παράλληλα χαρακτήρισε «μοιρολογούντες και μοιρολογούσες βουλευτές της ΝΔ που πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, γιατί όποιες αλλαγές προτείνονται δεν αλλάζουν την ουσία του ΕΝΦΙΑ που παραμένει άδικος και φορομπηχτικός». 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν λόγο για μέγιστη αποτυχία, η ΔΗΜΑΡ ζήτησε απόσυρση της ρύθμισης και το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι ο μόνος κερδισμένος είναι το κεφάλαιο. 

Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του 
υπεραμύνθηκε των αλλαγών που περιλαμβάνονται στην τροπολογία «Κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία» και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται «πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη. Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες και προχωρούμε σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναταράξεις προκαλεί η τροπολογία του ΕΝΦΙΑ

 

 Real.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...