Η ώρα της αλήθειας για τον Πιστόριους

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να γίνει γνωστή η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Πρετόρια για τον Όσκαρ Πιστόριους και τη δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2014.
Ολα αυτά δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη της, Κέρι Σμιθ, φίλης της Στέενκαμπ και όσα αποκάλυψε για τη σχέση τους. «Η Ρίβα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη νομική γιατί ήξερε καλά πως το μόντελινγκ δεν κρατά για πάντα. Δεν είχε μόνο ένα όμορφο πρόσωπο. Είχε μια ακόμα πιο όμορφη καρδιά», δήλωσε η Σμιθ  και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε το φέρετρο. Δεν μπορέσαμε να την δούμε».
«Όταν η Ρίιβα χώρισε από τον Αγκρέλα όλοι ανακουφίστηκαν και χάρηκαν όταν στη συνέχεια σύναψε σχέση με έναν συμφοιτητή της. Ήταν τρία χρόνια μαζί και πίστευα πως θα παντρευτούν και θα δουλέψουν μαζί. Ένιωσα λοιπόν, μεγάλη έκπληξη όταν μου είπε πως βγαίνει με τον Πιστόριους», τόνισε η Κέρι Σμιθ και κατέληξε: «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ούτε οι γονείς της δεν τον είχαν γνωρίσει. Και τελικά τελείωσαν όλα με τον τρόπο αυτόν… Δεν ήταν καθόλου ήσυχη ως άνθρωπος. Θα φώναζε, θα ούρλιαζε, δεν θα κρατούσε το στόμα της κλειστό. Τον αγαπούσε τόσο πολύ που είχε τυφλωθεί! Είχε πείσει τον εαυτό της πως ήταν όλα εντάξει. Αλλά δεν ήταν…».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έχει ήδη λάβει την απόφασή της, και το σκεπτικό βρίσκεται κλειδωμένο στο γραφείο της. Κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτό ενώ ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε οι στενογράφοι δεν είχαν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα.
Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προθέσεως και εκ προμελέτης τότε θα του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν αποκτήσει το δικαίωμα έφεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από δίκη εννέα μηνών, ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ κατηγόρησε τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη για φόνο από πρόθεση και να τον χαρακτήρισε “δόλιο μάρτυρα”, που δεν είπε την αλήθεια.
Αν ο Πιστόριους κριθεί ότι δεν είχε πρόθεση και δόλο να δολοφονήσει την Στέενκαμπ τότε μπορεί να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή των 15 ετών κάθειρξης ή ακόμα και ποινή με αναστολή ή εκτέλεση κοινωνικού έργου.
Δείτε live εικόνα μέσω του NCA από το δικαστήριο της Πρετόρια όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση:

Σχετικά άρθρα