Κοκκινιστό κοτόπουλο της στιγμής με μακαρόνια

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Η</span> σεφ Νένα Ισμυρνόγλου «κοκκινίζει» τα φιλέτα κοτόπουλου στο άψε-σβήσε.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. παπαρδέλες η άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας</li>
<li>2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 1,5 εκ.</li>
<li>4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα)</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλετε), «σπασμένες» ελαφρώς, ώστε να ανοίξουν κάπως αλλά να μη διαλυθούν</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή ρίγανης (ή βασιλικού – το καλοκαίρι που τον βρίσκουμε πιο εύκολα), ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρι με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι.</p>
<p> </p>
<p>Εν τω μεταξύ, αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σ’ ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (για περίπου 4 λεπτά). Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο, αφήνουμε τα σκόρδα μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p>Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν αρχίσει να δένει, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο πιάτο και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τις παπαρδέλες και το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.</p>
<p> </p>
<p>Gastronomos.gr </p>
</div>

Σχετικά άρθρα