Κοκκινιστό κοτόπουλο της στιγμής με μακαρόνια

11 Σεπτεμβρίου 2014

Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου «κοκκινίζει» τα φιλέτα κοτόπουλου στο άψε-σβήσε.

Υλικά
  • 500 γρ. παπαρδέλες η άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 1,5 εκ.
  • 4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλετε), «σπασμένες» ελαφρώς, ώστε να ανοίξουν κάπως αλλά να μη διαλυθούν
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή ρίγανης (ή βασιλικού - το καλοκαίρι που τον βρίσκουμε πιο εύκολα), ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 20΄

Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρι με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι.

 

Εν τω μεταξύ, αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σ’ ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές (για περίπου 4 λεπτά). Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο, αφήνουμε τα σκόρδα μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και λίγο πιπέρι.

 

Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν αρχίσει να δένει, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο πιάτο και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τις παπαρδέλες και το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

 

Gastronomos.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ