«Αθώος» ο Πιστόριους, έκλαιγε κατά την ανάγνωση της απόφασης

11 Σεπτεμβρίου 2014

Ημέρα ανάγνωσης της απόφασης για τον Όσκαρ Πιστόριους η σημερινή και η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα αποφάσισε πως ο Παραολυμπιονίκης είναι αθώος για την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης.

Ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, σκότωσε την σύντροφο του Ρίβα Στίνκαμπ στην τουαλέτα του σπιτιού ωστόσο δεν ήταν προμελετημένος ο φόνος. Η πολιτεία δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους σκότωσε εκ προ μελέτης της Ρίβα Στίνκαμπ. Αυτό αποτελεί ελαφρυντικό για τον Πιστόριους ο οποίος αναμένει την οριστική απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια. Αυτή η αθώωση του Πιστόριους δεν σημαίνει ότι γλυτώνει την φυλακή αλλά ότι το πιθανότερο είναι να πέσει στα μαλακά.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εξ αμελείας τότε αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της φυλάκισης, όμως η ανώτερη ποινή, σύμφωνα με το Νόμο της Νοτίου Αφρικής, είναι η 15ετής κάθειρξη. Η ανάγνωση της πολυσέλιδης απόφασης πιθανώς να κρατήσει μέρες αφού γίνεται λεπτομερής αναφορά στο πως έγινε ο φόνος σύμφωνα με το δικαστήριο αλλά και το πως κρίνει η δικαστής τις μαρτυρίες όσων κλήθηκαν να καταθέσουν.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Όσκαρ Πιστόριους λύγισε αρκετές φορές και δάκρυζε. Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο έχει διακόψει την διαδικασία η οποία αναμένεται να συνεχιστεί αργότερα.

Πηγή: www.pamesports.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +70837+25654 - adTechUnit 9
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...