Η UEFA για το Ολυμπιακός-Ατλέτικο

Η ιστοσελίδα της UEFA ανέβασε σήμερα το background της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης που θα γίνει το βράδυ της Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης». 
 
Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται:
 
Στο παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, από την περίοδο 1992-93 για το Κύπελλο Κυπελλούχων με το 1-1 στο ΟΑΚΑ και το 3-1 για τους Ισπανούς στη Μαδρίτη.
 
Στο ότι ο Ολυμπιακός έχει πέντε ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς κόντρα σε Ισπανούς. Κι ότι η τελευταία νίκη του ήταν το 2-1 με την Ρεάλ το 2006 με το νικητήριο γκολ από τον Ριβάλντο
 
Για το αήττητο που είχε εκτός έδρας σε έξι ματς περσι η Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ, με νίκες επί των Πόρτο, Αούστρια, Μίλαν και Τσέλσι .
 
Για το ότι η μοναδική νίκη της στην Ελλάδα ήταν με τον ΠΑΟ, το 3-2 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009. Έχει ακίμη μία ισοπαλία και τρεις ήττες. 
 
Ότι από το τωρινό ρόστερ της οι Ραούλ Γκαρσία, Γκοδίν, Τιάγκο και Σουάρες είχαν παίξει στο Άρης-Ατλέτικο 1-0 για το Γιουρόπα Λιγκ το 2010.
 
Ότι ο Μίτσελ ως παίκτης της Ρεάλ είχε αγωνιστεί σε 25 ματς με την Ατλέτικο από το 1984 έως το 1996. Με 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Είχε βάλει τρία γκολ. Ως προπονητής της Χετάφε και της Σεβίλλης είχε αντιμετωπίσει 6 φορές την Ατλέτικο με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. 
 
Ότι ο Σιμεόνε ως παίκτης είχε αγωνιστεί στο Αργεντινή-Ελλάδα 4-0 στο Μουντιάλ του 1994 και στο Λάτσιο-Ξάνθη 4-0 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2002.
 
Ότι ο Ρομπέρτο προέρχεται από τα τμήματα υποδομής και είχε αγωνιστεί στην Ατλέτικο. 
 
Ότι συμπαίκτες ήταν παλιότερα: Ο Ρομπέρτο και ο Γκάμπι στη Σαραγόσα. Ο Φουστέρ και Γοδίν στη Βιγιαρεάλ. Ο Τσόρι με τον Ανσαίντι στη Ρουμπίν Καζάν και με τον Μογιά στη Βαλένθια. Κι ο Αμπιντάλ με τον Τιάγκο στη Λιόν. 
 
Ότι ο Μποτία δεν έχει νικήσει ποτέ την Ατλέτικο παίζοντας σε Χιχόν, Σεβίλλη και Έλτσε. Με 2 ισοπαλίες και 8 ήττες. 
 
Ότι ο Φουστέρ έχει βάλει γκολ με τη Βιγιαρεάλ στην Ατλέτικο το 2009
 
Κι ότι ο Σικέιρα είχε παίξει αντίπαλος του Ολυμπιακού περυσι με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Σχετικά άρθρα