Κόντρα… σε Μπλάτερ ο Πλατινί

Για ακόμα μια φορά ο Μισέλ Πλατινί τάχθηκε απέναντι στις εξαγγελίες του Σεπ Μπλάτερ περί νέας… ενίσχυσης του ποδοσφαίρου, βάζοντας στο… παιχνίδι και το τηλεοπτικό ριπλέι!

«Είμαι αντίθετος με αυτή την κίνηση Είμαι υπέρ της… ανθρώπινης πλευράς του ποδοσφαίρου», ήταν τα λόγια του πρόεδρου της UEFA μετά από σύσκεψη για το EURO 2016 και συνέχισε: «Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται από παίκτες και όχι από ρομπότ. Θα πρέπει οι αγώνες να διευθύνονται από διαιτητές και όχι από κάμερες».

Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ πως ανακοίνωσε κι επισήμως ότι θα επιζητήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αλλά έκανε και την πρόταση για εφαρμογή του βίντεο-ριπλέι στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει στο τένις και στο βόλεϊ.
Ο Ελβετός παράγοντας πρότεινε να δοκιμαστεί αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2015 ο έλεγχος του τηλεοπτικού ριπλέι για αμφισβητούμενες φάσεις κατόπιν αιτήματος των προπονητών, με όριο μία ή δύο φάσεις ανά ημίχρονο για κάθε ομάδα! Να θυμίσουμε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει πλέον η «τεχνολογία γραμμής», ώστε να διαπιστώνεται εάν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του τέρματος. Κάτι που εφαρμόστηκε και στο τελευταία Μουντιάλ!

Σε ότι αφορά στις εκλογές της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε: «Είναι ζήτημα σεβασμού στην οικογένεια του ποδοσφαίρου, να απαντήσω ότι ναι είμαι προετοιμασμένος. Θα είμαι υποψήφιος»! Ο Ελβετός παράγοντας θα είναι 79 ετών του χρόνου. όταν θα είναι υποψήφιος για μια πέμπτη θητεία στην προεδρία, ενώ όταν εξελέγη το 2011 είχε πει ότι δεν θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα. Να θυμίσουμε πως ο Μισέλ Πλατινί, που θα παραμείνει στην UEFA, έχει κάνει γνωστό πως δε είναι υποψήφιος. Ο Γάλλος, Ζερόμ Σαμπάν είναι ο μόνος αντίπαλος του Μπλάτερ που έχει, μέχρι στιγμής, ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Όποιος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA τον Μάιο του 2015, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους, μέχρι τον Ιανουάριο.

Τέλος να αναφέρουμε πως η FIFA πρότεινε τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ τον Ιανουάριο ή τον Νοέμβριο της χρονιάς εκείνης, μολονότι ο Σεπ Μπλάτερ είχε απορρίψει τον Ιανουάριο για να μη συμπέσει με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Να θυμίσουμε πως οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι συνεχίζουν να διαφωνούν με το ενδεχόμενο να γίνει τον χειμώνα το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, χώρα που είχε μιλήσει για… τεχνολογία ψύξης στα γήπεδα, όταν έθεσε την υποψηφιότητα, με στόχο να… καταπολεμηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες!

Σχετικά άρθρα