Μια μικρή γεύση από Κίνα: Φτιάχνουμε μόνοι μας τηγανιτό ρύζι!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />4 κούπες μαγειρεμένο καστανό ρύζι κοντόκοκκο<br />6 αυγά<br />4 κούπες ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο  ή γαρίδες βρασμένες ψιλοκομμένες<br />1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα<br />2 κούπες ανάμεικρα βρασμένα λαχανικά (αρακά, καρότο, καλαμπόκι) <br />6 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />Αλάτι και πιπέρι<br />3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για κινέζικο στο σπίτι!Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία.<br /><br /> Όταν το τηγάνι ζεστάνει ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα και τα ρίχνετε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέστε το κοτόπουλο μαγειρεμένο ή τις βραστές γαρίδες ψιλοκομμένες, το καστανό ρύζι βρασμένο, τον αρακά, σησαμέλαιο και ανακατεύετε καλά για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή εστία. Ραντίστε με την σάλτσα σόγιας και αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα