Σάεθ: « Λάθος να εστιάζουμε αποκλειστικά στον προπονητή»

12 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Ισπανία ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, είναι πλέον κόκκινο πανί.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ, σήκωσε ασπίδα προστασίας στον Ισπανό τεχνικό. Η ήττα και ο αποκλεισμός στους 8 από την Γαλλία έχει όνομα και επώνυμο για τους Ισπανούς και αυτό δεν είναι άλλο από τον Ορένγκα. Ζητούν την απομάκρυνση του από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας αλλά ο Σάεθ είπε ότι δεν θα κάνει καμία βιαστική κίνηση.


«Θα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία. Όταν βιάζεσαι, μπορεί να πάρεις λανθασμένες αποφάσεις. Θέλω να πάρω το χρόνο μου για να αποφασίσω. Δεν ζήτησα την παραίτηση κανενός. Η σεζόν για την ομοσπονδία ολοκληρώνεται όταν τελειώσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Γυναικών. Τότε θα κάνουμε τον απολογισμό. Είναι λάθος να εστιάζουμε αποκλειστικά στον προπονητή», είπε και συνέχισε: «Μέχρι τα προημιτελικά παίζαμε εξαιρετικά, αλλά κάναμε ένα κακό παιχνίδι και το πληρώσαμε. Δεν θα μιλήσω για αποτυχία, από σεβασμό προς τους παίκτες και την προσπάθειά τους. Όμως είναι αλήθεια ότι απογοητευτήκαμε. Είχαμε μεγάλες βλέψεις, αλλά αποκλειστήκαμε πρόωρα».

Για το μέλλον είπε: «Από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει προσφέρει τόσες χαρές στους φιλάθλους της την τελευταία δεκαετία. Το μπάσκετ δεν τελειώνει σε έναν αποκλεισμό. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με το ίδιο πάθος δεχόμενοι την κριτική».

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ