Ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα ύψους 8 εκατ. ευρώ την περίοδο Αθανασούλη -Γιαννίκου στο Alter

12 Σεπτεμβρίου 2014

Κύρια ανάκριση διατάχθηκε έπειτα από ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα που άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού Alter, την περίοδο που οι Κώστας Γιαννίκος και Θανάσης Αθανασούλης βρίσκονταν στο τιμόνι του καναλιού.

Επειτα από μακρά εισαγγελική έρευνα αποκαλύφθηκαν σημαντικά στοιχεία τα οποία αφορούν σε εικονικές συναλλαγές ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Alter και off shore εταιρειών που ελέγχονταν από τους μετόχους του καναλιού, ενώ, μέρος των χρημάτων κατέληξε σε λογαριασμούς μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της απάτης (από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη) κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, αλλά και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Πλέον, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία και μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινικής τους αντιμετώπιση.



Πηγή: olympia.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...