Ριζότο με γαρίδες από την Αννα Δρούζα

<p>Υλικά</p>
<p> </p>
<p>1 κιλό γαρίδες</p>
<p>1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
<p>120ml λάδι</p>
<p>2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</p>
<p>300 γραμμάρια ρύζι καρολινα</p>
<p>100ml λευκό κρασί</p>
<p>1 κύβο λαχανικών</p>
<p>Αλάτι/Πιπέρι</p>
<p>100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα</p>
<p> </p>
<p>Εκτέλεση</p>
<p>Εννοείται ότι προτιμούμε γαρίδες φρέσκες. Τις βράζουμε σε κατσαρόλα και βάζουμε παράλληλα λίγο λάδι για να ξεκολλήσει το κέλυφος πιο εύκολα. Παράλληλα  σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζω 50ml λάδι και σοτάρω 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 3 λεπτά και μετά 2 σκελίδες σκόρδου για επίσης 3 λεπτά.  Ύστερα βάζω και το ρύζι και το σοτάρω και ανακατεύω χωρίς καμία διακοπή. </p>
<p>Μόλις δούμε ότι οι κόκκοι του ρυζιού γίνονται διάφανοι σβήνω με το λευκό κρασί </p>
<p> </p>
<p>Ανακατεύω ως ούτου εξατμιστεί  και απορροφά το ρύζι στο ζωμό  που έχω από γαρίδες βάζουμε ενα κύβο λαχανικών. </p>
<p>Έπειτα με μια κουτάλα ρίχνω το ζωμό λίγο λίγο στο ριζότο . Πρώτα απορροφά το ζωμό και μετά ξαναρίχνω. Στα 15 λεπτά προσθέτω τις γαρίδες  ξεφλουδισμένες και κομμένες αν είναι μεγάλες</p>
<p>Προσθέτω αλατοπίπερο και μόλις το ριζότο έχει χυλώσει αλλά το ρύζι είναι aldente  το αποσύρουμε από τη φωτιά. Εκεί βάζω 70ml λάδι, τυρί τριμμένο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί. Όσοι θέλουν μπορεί να βάλουν και μαϊντανό </p>
<p> </p>
<p>Καλή όρεξη! </p>

Σχετικά άρθρα