Μίτσελ: «Φρούριο η έδρα μας με Ατλέτικο»

Συνέντευξη στο κανάλι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έδωσε ο Μίτσελ ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να κάνει μια λαμπρή προπονητική καριέρα σαν κι αυτή που είχε ως παίκτης, εκθείασε την Ατλέτικο και τον Σιμεόνε, μίλησε για το στόχο της πρόκρισης στους 16 και για τα όπλα του Ολυμπιακού.
Οι δηλώσεις του Μίτσελ:
Για τη σύγκριση παίκτη και προπονητή Μίτσελ: «Νομίζω πως η ιστορία μου σαν ποδοσφαιριστής έχει περάσει στο περιθώριο. Δεν την ξεχνάω, αλλά την έχω παραμερίσει. Η ιστορία μου σαν προπονητής είναι κάτι που πρέπει να διαμορφώσω τώρα με την ίδια αίσθηση πρωτοβουλίας που είχα σαν παίκτης».
Για το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Σιμεόνε: «Πρώτα απ’ όλα είναι μία πρόκληση να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός σε τόσο υψηλό επίπεδο σαν προπονητής. Νομίζω πως ο Ντιέγκο Σιμεόνε αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Μετέτρεψε μία ομάδα και μία ιδέα σε κάτι ανταγωνιστικό. Και αν έστω και για μία στιγμή μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να σκεφτεί πως πέρσι είχαμε μία καλή σεζόν και τώρα μπορούμε να την επαναλάβουμε χωρίς κόπο και σκληρή δουλειά, έρχεται η Ατλέτικο Μαδρίτης και λέω ”υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα, πρέπει να τους ορμήξουμε”».
Για τον στόχο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι η σταθερότητα. Πριν απο έναν χρόνο μιλούσαμε για πρόκριση στους ”16” και ίσως κάποιος σκέφτεται πως πρόοδος φέτος θα είναι να φτάσουμε στα προημιτελικά. Όμως νομίζω πως αν φτάσουμε στους ”16”, παρ’ όλο που δεν είναι ένα βήμα παραπάνω, θα επιβεβαιώσει τα άλματα προόδου που έχουμε κάνει».
Για το πώς θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός: «Είναι σημαντικό μία ομάδα να έχει τον χαρακτήρα για να επιβληθεί και να κυριαρχήσει σε ένα παιχνίδι. Ελέγχω ένα παιχνίδι δεν σημαίνει απαραίτητα έχω την κατοχή της μπάλας. Σημαίνει να ελέγχω τον αντίπαλο με πρέσινγκ, κατοχή, άμυνα και επίθεση. Όλα αυτά μαζί φτιάχνουν μία καλή ομάδα που μπορεί να ελέγξει ένα παιχνίδι».
Για τον όμιλο: «Είναι μία συναρπαστική διοργάνωση για μας, γιατί μας αναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε τον ελληνικό χαρακτήρα και δύναμη για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε αντιπάλους που φαίνονται δυνατότεροι από εμάς. Ξέρουμε όμως πως το γήπεδό μας είναι για μας ένα φρούριο».

Σχετικά άρθρα