Πρώτα Κρήτη, μετά Μαδρίτη

Ο Ολυμπιακός περιμένει με ανυπομονησία την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο, αλλά προηγείται η σημερινή (20.30, REAL FM, pamesports.gr, N2) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Ένα ματς που έχει χαρακτήρα πρόβας για την Ευρώπη, αφού ο Μίτσελ θα δώσει χρόνο και ρυθμό σε αρκετούς που θα παίξουν και την Τρίτη, αλλά είναι και σημαντικό στην οικονομία του πρωταθλήματος με τους ερυθρόλευκους να προέρχονται από την ισοπαλία στο Αγρίνιο και να μην σκέφτονται καν ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών.
 
Σημαντικό γεγονός απόψε είναι η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου που θα ξαναφορέσει μετά από 9 μήνες τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα προσπαθήσει να σκοράρει με το καλημέρα, έχοντας εντυπωσιακά στατιστικά ποσοστά στα γκολ με προπονητή τον Μίτσελ. 
 
Για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς διεκδικώντας θέση και για την Τρίτη, όπως και ο Τάσος Αυλωνίτης που θα είναι ο παρτενέρ του Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας.  Νέο πρόσωπο στην αποστολή και ο Κώστας Γιαννούλης που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ατρόμητο.
 
Ο Μίτσελ ζητάει προσοχή στο παθιασμένο παιχνίδι του ΟΦΗ και στις τακτικές του Γκατούζο . Δεν υπολογίζει στον Μποτία που είναι εντάξει για την Ατλέτικο, στον Μανιάτη που θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για το ματς της Τρίτης και στους Εντινγκά, Σιόβα που επίσης είναι σε ρυθμούς προετοιμασίας για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Κόπηκαν από την αποστολή και όσοι δεν παίζουν στην Ευρώπη, δηλαδή Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Φορτούνης .
 
Η 18αδα για το σημερινό ματς: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Γιαννούλης, Κασάμι, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Σαλίνο .
 
Ο Ολυμπιακός έχει εντυπωσιακή παράδοση όταν υποδέχεται τον ΟΦΗ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει μόνο νίκες και μία ισοπαλία, αυτή πριν από τρία χρόνια (2-2) αν και είχε προηγηθεί με 2-0. Η τελευταία φορά που νίκησε ο ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη ήταν το 1990, εκείνο το εκπληκτικό 4-5 με τον Ολυμπιακό να έχει προηγηθεί 4-0…

Σχετικά άρθρα