«Κυανέρυθρα» γενέθλια με… τρίποντο

Ο Πανιώνιος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 124α γενέθλιά του επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου ζήτησε περισσότερο το τρίποντο από τον αντίπαλό της, που θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά αμυντικά για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία με την Μπεσίκτας

Μοναδικό αρνητικό στατιστικό του παιχνιδιού τα πάνω από 100 λάθη που έκαναν οι δύο ομάδες, γεγονός που πάντως δεν στάθηκε δυνατό για να μειώσει την εικόνα του αγώνα στο σύνολό του. 

A’ Ημίχρονο:

Mε 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες που παρέδωσαν πλούσιο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και να χάνονται αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος έπαιζε με αρκετά ψηλά την άμυνά του και κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις από τους γρήγορους επιθετικούς του Αστέρα, που έπαζαν στο όριο. Ο Μητρόπουλος στο 17 ξεσήκωσε τη Νέα Σμύρνη με το εκπληκτικό σε εκτέλεση και ομορφιά τέρμα του, με τη μπάλα να αναπαύεται στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κοσίτσκι. Η απάντηση όμως των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 22′ ο Χατζηισαΐας θέλησε να δώσει παράλληλη πάσα στον Παντίδο, ο Μάσα έκλεψε τη μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάρα για το 1-1. Ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ αλλά δεν τα κατάφερε. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί και δεύτερο γκολ από τον Μπουμάλ στο 35. Ο Καμερουνέζος συνεργάστηκε με τον Αργυρόπουλο, και από το ύψος της αντίπαλη περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοσίτσκι. Ο Αστέρας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ξανά πολύ γρήγορα αλλά αυτή τη φορά δεν στάθηκε τυχερός. Σουτ του Ρόλε, απόκρουση του Γιαννακόπουλου, στην επαναφορά προσπαθεί ο Πάρα να πλασάρει, η μπάλα κοντράρει και περνά πάνω από το Γιαννακόπουλο, όμως ο Παντίδος έδιωξε πάνω στη γραμμή!Λίγο πριν από τη λήξη ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ του Ζησόπουλου για φάουλ του Μπακασέτα στον Τασουλή!

Β’ Ημίχρονο:

Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Στάικος Βεργέτης ζήτησε να ανέβει η αμυντική του γραμμή πιο ψηλά για να πιέσει τον Πανιώνιο. Όμως αυτό έδωσε ακόμα περισσότερους χώρους στους γηπεδούχους που όσο περνούσε ο χρόνος έδειχναν πιο πειστικοί ότι μπορούν να πετύχουν γκολ. Στο 55 ο Μπουμάλ, που βγήκε τετ α τετ με τον Κοσίτσκι θέλησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αντί να δώσει στον ολομόναχο Κολοβό. Ο τεχνικός του Αστέρα άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Μπαντιμπανγκά στο παιχνίδι, όμως ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ. Ο Κολοβός στο 70 μετά την κεφαλιά πάσα του Σιώπη βγήκε μόνος του στην επίθεση, πλάσαρε τον εξερχόμενο Κοσίτσκι αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Χαρακτηριστικό του ματς τα πάνω από 100 λάθη που έγιναν από τις δύο ομάδες.

Που κρίθηκε: Γενικά και οι δύο ομάδες είχαν πολύ κακές άμυνες. Το γεγονός όμως ότι ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε περισσότερο αυτό και διόρθωσε παράλληλα τη δική του συμπεριφορά, έκρινε και το παιχνίδι.   

Το “στραγάλι”: Ο διαιτητής Μάνταλος πέρασε απαρατήρητος. Στο γκολ που διαμαρτύρεται ο Αστέρας, υπήρξε όντως φάουλ νωρίτερα στη φάση. 

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην 100η του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρώτη του στην αρχική ενδεκάδα του Πανιώνιου, αγωνίστηκε μόλις για 67 λεπτά αλλά η ποιότητά του ξεχώριζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Μπουμάλ, Γιάννου, Σιώπης, Ιμπαγάσα, Χατζηισαΐας, Τασούλης, Κολοβός, Αργυρόπουλος.

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε, Μπακασέτας, Πάρα.

Σχετικά άρθρα