Cheesecake με μαρμελάδα σύκο

15 Σεπτεμβρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά 500 ml
2 συσκευασίες τυρί κρέμα των 250 γραμμαρίων η καθεμία
1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
250 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο

Για τη μαρμελάδα σύκο
1 κιλό σύκα
1/2 κιλό ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καστανή ζάχαρη, κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε μια στρογγυλή φόρμα με αφαιρούμενη βάση και πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Έπειτα προσθέστε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μείγμα πολύ καλά.

Έπειτα ρίχνετε το μείγμα με το τυρί κρέμα μέσα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
Tοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει αρκετά.

Για τη μαρμελάδα σύκο
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα τα βάζουμε σε λεκάνη και τα λιώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το πολτό από τα σύκα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς ενώ αφαιρούμε τον αφρό.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό. Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το cheesecake.



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ