Ο Βίκτορ αναλύει την Ατλέτικο!

Άμεσος συνεργάτης του Μίτσελ στον Ολυμπιακό για ενάμιση χρόνο, ο Βίκτορ Σάντσεθ γνωρίζει πολύ καλά τους δύο μονομάχους το βράδυ στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στον συνάδελφο Σπύρο Γρομητσάρη της Realnews για την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνοντας μια λεπτομερή περιγραφή του τρόπου παιχνιδιού της και δίνοντας τα τεχνικά μυστικά της ισπανικής ομάδας λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
 
Η ανάλυση από τον Βίκτορ
 
«Συνήθως ο Σιμεόνε παίζει 4-2-3-1 ή 4-4-1-1. Η Ατλέτικο άλλαξε πολλούς σημαντικούς παίκτες, αλλά όχι το στυλ του παιχνιδιού της. 
 
Παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Κάνουν μακριές μπαλιές από τον τερματοφύλακα ή τους άλλους εννιά και ψάχνουν τον έναν μπροστά. Η πρώτη μπαλιά πάει στον Μάντζουκιτς ή τον Ραούλ Γκαρσία και οι άλλοι κυνηγούν την δεύτερη. Παίζουν επιθετικά οι μέσοι όπως ο Γκριέζμαν, ο Τσέρτσι, ο Χιμένεθ. 
 
Τους αρέσει να κάνουν μακρινές πρώτες μπαλιές και να παλεύουν για τις δεύτερες. Είναι καλοί έτσι, εξαιτίας και της επιθετικότητάς τους και της μαχητικότητάς τους. 
 
Στις οργανωμένες επιθέσεις τους ο παίκτης-κλειδί είναι ο Κόκε, παίκτης με ταλέντο, καλή πάσα και σουτ. Ο Γκάμπι ισορροπεί την ομάδα και είναι καλός στην οργάνωση, τη μακρινή μπαλιά και το σουτ.
 
Σημαντικό επίσης είναι πως κάνουν τέτοιες κινήσεις στο γήπεδο ώστε ν’ αφήνουν χώρο στους ακραίους παίκτες τους προκειμένου να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή για να πασάρουν στο κεφάλι του Μάντζουκιτς. 
 
Ο άλλος σημαντικός τρόπος με τον οποίο φτάνουν στην επιτυχία είναι οι αντεπιθέσεις. Κάνουν έντονο και συνεχές πρέσινγκ. Όταν έχουν τη μπάλα και την χάνουν είτε πιέζουν πολύ για να την κερδίσουν ξανά και να επιτεθούν άμεσα, είτε κάνουν φάουλ τακτικής στον αντίπαλο για να αποτρέψουν να βγάλει αντεπίθεση. Στην αμυντική τακτική είναι μια ομάδα αποτελεσματική και συμπαγής. Κάθε παίκτης είναι οργανωμένος και ξέρει τί κάνει. Έχουν τρομερές αλληλοκαλύψεις και δίνουν βοήθεια ο ένας στον άλλο. 
 
Είναι δυνατοί στον αέρα. Δεν δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγάλει σέντρες από τα πλάγια προς την περιοχή. Όταν ανακτήσουν τη μπάλα, μετά από επιτυχημένη αμυντική λειτουργία, η πρώτη τους σκέψη είναι να ψάξουν με βαθιά πάσα τον πιο γρήγορο επιθετικό τους παίκτη. Πιέζουν ακόμα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα προκειμένου να τον αναγκάσουν να κάνει μακρινή μπαλιά.
 
Ξεχωριστό  κομμάτι του παιχνιδιού τους είναι οι στημένες μπάλες. Αμυντικά είναι εξαιρετικοί. Όλοι οι παίκτες τους έχουν καλή αμυντική νοοτροπία στα στημένα. Και επιθετικά στα στημένα είναι πολύ καλοί όμως. Έχουν τους Κόκε και Γκάμπι που εκτελούν πολύ καλά και τους Μιράντα, Γοδίν, Ραούλ Γκαρσία και Μάντζουκιτς που ξέρουν να παίρνουν κεφαλιές και να σκοράρουν. Προπονούνται και προετοιμάζονται σε πολλές διαφορετικές κομπίνες φάουλ και κόρνερ. Βάζουν πολλά γκολ μ’ αυτόν τον τρόπο. 
 
Η λογική τους είναι πως η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Όλοι σκέφτονται έτσι και παίζουν έτσι. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Οι νέοι παίκτες έχουν ήδη καλύψει τις σημαντικές αποχωρήσεις των Κουρτουά, Ντιέγκο Κόστα». 

Σχετικά άρθρα