Κιλά και αυτοπεποίθηση: Πώς θα χάσω πολλά κιλά για να νιώσω όμορφα;

16 Σεπτεμβρίου 2014
Γιάννα, 13 ετών ρωτά
Γεια σας είμαι 13χρονων και έχω βάρος 65 κιλά και ύψος 168 κάποιοι φίλοι μου μου κάνουν πλάκες σχετικά με το βάρος μου αλλά εγώ πληγωνομαι, θα ήθελα να χάσω 10 κιλά σε 3μηνες αθλουμαι αλλά δεν είμαι τακτική και έχω ως αποτέλεσμα να τρώω άσκοπα κάποια σνακς εάν μπορείτε βοηθήστε. 

Απαντάει η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Αμαλία Φιλίππου

Αγαπητή μου φίλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δίνεις υπολογίζω το Δείκτη Μάζας Σώματός σου 23, κι αυτό σε κατατάσσει στην 87η καμπύλη ανάπτυξης. Με απλά λόγια σημαίνει ότι το βάρος για το ύψος σου θεωρείται οριακά υπερβάλλον καθώς τα φυσιολογικά όρια είναι μεταξύ της 5ης και της 85ης καμπύλης. Αντιλαμβάνομαι ότι τα πειραχτικά σχόλια μεταξύ φίλων, ειδικά στην ηλικία που βρίσκεστε μπορεί να είναι ιδιαίτερα τραυματικά για την ψυχή ενός εφήβου όμως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην τα αφήσεις να ρίξουν την ψυχολογία σου και να σε καταρρακώσουν αλλά να τα χρησιμοποιήσεις για να πάρεις δύναμη και κίνητρο για αλλαγή από αυτά. Αν πραγματικά κουράστηκες να ακούς ενοχλητικά σχόλια για το βάρος σου αναλογίσου πόσο πιο όμορφα θα ένιωθες αν σε λίγο καιρό τα σχόλια αντί για πειραχτικά ήταν σχόλια θαυμασμού. 
Μπορείς και έχεις τη δυνατότητα να βελτιώσεις την εικόνα σου, να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να νιώσεις όμορφα με το σώμα σου πολύ εύκολα αρκεί να το πάρεις εσύ απόφαση. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το στόχο σου και να ακολουθήσεις σταθερά και σίγουρα βήματα μέχρι να τον πετύχεις. Ένας κλινικός διαιτολόγος θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις το πρόγραμμα διατροφής σου σωστά έτσι ώστε να μην στερήσεις από τον οργανισμό σου τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ανάπτυξή σου αλλά ταυτόχρονα να μπορέσεις να ελέγξεις αποτελεσματικά το βάρος σου. Είναι πολύ σημαντικό να μην πέσεις στην παγίδα των στερητικών διαιτών και των ακραίων διατροφικών σχημάτων που συχνά διαδίδονται από στόμα σε στόμα και τα αποτελέσματα τόσο για τον οργανισμό όσο και για τη σιλουέτα είναι πάντα καταστροφικά. Η διατροφή πρέπει να ακουμπά στις ανάγκες και στις συνήθειες σου, να είναι ισορροπημένη και πλήρης αλλά ταυτόχρονα να σε βοηθά να ελέγξεις την πείνα, να βρεις τις κατάλληλες μερίδες και να εκπαιδευτείς σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα σε ακολουθούν και στην πορεία της ζωής σου δίνοντάς σου έτσι τη δυνατότητα να αποκτήσεις και να διατηρήσεις μια όμορφη σιλουέτα και ένα υγιές σωματικό βάρος. 
Παράλληλα με τη διατροφή πρέπει να εντάξεις σε τακτική βάση τη γυμναστική στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα. Προσάρμοσε το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει και το άθλημα ή η δραστηριότητα που σου αρέσει σε συστηματική βάση. 
Με μεθοδικότητα και σταθερά βήματα είναι σίγουρο πως σύντομα θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Καλή σου επιτυχία!ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
meri***** ****
23:32 Σάββατο 1/11/2014
γεια σας ειμε 25χρονων και εχω βαρος 77κιλα και υψος 163 εχω 3 παιδα και θελω ν χασω τα περιτα κιλα πως μπορω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Nicolás Gómez Dávila
Η Σκέψη της ημέρας
Nicolás Gómez Dávila