Πως να φλερτάρεις μια γυναίκα (με παραδείγματα για ντροπαλούς)

16 Σεπτεμβρίου 2014
Aντώνης 24 ετών ρωτά

Aναγνώστης μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 

Καλησπέρα Ονομάζομαι Αντώνης και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις κοπέλες Δε μπορώ να τις προσεγγίσω δε ξέρω πως να μιλήσω σε κάποια που μου αρέσει και κυρίως αισθάνομαι πως ποτέ δε θα βρω μιά όμορφη και γλυκιά κοπέλα για εμένα και αισθάνομαι άσχημος κυρίως επειδή με απορρίπτουν οι περισσότερες. Επίσης όταν βλέπω μιά υπερβολική όμορφη κοπέλα δε μπαίνω καν στον κόπο να την κοιτάξω κι όχι να την πλησιάσω μόνο... Βοηθήστε με.

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.

Δημήτρης Κατσαρός

Αγαπητέ αναγνώστη:
 
Φαίνεται πως έχετε μια λογική με βάση την οποία συμπεριφέρεστε αλλά την οποία δεν πολυ-εμπιστεύεστε. Για παράδειγμα, λέτε "αν είναι μια πολύ όμορφη, δεν την κοιτάω καν". Σ'αυτή σας την αντίδραση απέναντι στην έντονη ομορφιά θα βρίσκατε αρκετούς συμμάχους. Συγκεκριμένα ανάμεσα σ'αυτούς που θέλουν να νιώσουν μοναδικοί σε ένα φλερτ πολλοί σκέφτονται "Πόσο μοναδικός μπορώ να νιώσω από το βλέμμα μιας κοπέλας που απολαμβάνει έτσι κι αλλιώς τόση προσοχή;" Και η απάντηση συχνά τους δικαιώνει: Καθόλου. Αυτό δεν έχει να κάνει με το "πως είναι εξωτερικά" ο καθένας.
 
Μια πολύ όμορφη κοπέλα είναι λιγότερο πιθανό να δώσει ένα ζεστό χαμόγελο σε ένα τυχαίο κοίταγμα κάποιου γιατί της συμβαίνει συχνά και έχει αναπτύξει ένα φίλτρο διαλογής που είναι ανάλογο με το ποσοστό προσοχής που τραβά η εμφάνισή της. Όμως εσείς είναι πιθανό αυτό να το μεταφράζετε ως σκληρότητα από μέρους της, αν φαντάζεστε πως αντικειμενικά είστε άσχημος. Την ίδια λογική που εφαρμόζετε εσείς στην ομορφιά με το να την "αποκλείσετε" από το οπτικό σας πεδίο, την μεταφράζετε ως σκληρότητα όταν συμβαίνει σε σας με αιτιολογία μια φαντασίωσή σας που τρέφεται εναντίον σας. 
 
Νομίζω πως η αυτοπεποίθηση δεν πηγάζει από τη φυσική ομορφιά ή ασχήμια εκτός αν πρόκειται για την εξελικτική φάση της εφηβείας. Δεν έχει σημασία όσον αφορά μια μακροπρόθεσμη κατάσταση όπως μια σχέση το πως "φαίνεται" ο καθένας αλλά από τη συμπεριφορά που δείχνει και το πόσο ανοιχτός είναι στην εξέλιξη, προσωπική και του-της συντρόφου του. Επίσης δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να γνωρίσουν το-τη σύντροφό τους με τον ίδιο τρόπο. Σε κάποιους πάει το τυχαίο φλερτ στο δρόμο ή σε μπαρ, σε κάποιους πάει η μικρή καθημερινή και αυξάνουσα οικειότητα με ένα πρόσωπο από τη δουλειά, τη γειτονιά κ.τλ. Δε σημαίνει ότι αν δεν μπορείτε να "κάνετε καμάκι" δεν είστε ικανός για μια σχέση. Πολλά πράγματα στο νου μας αντικρούονται και αντιστρέφονται: Συγκεκριμένα ίσως θέλει πολύ μεγαλύτερο θάρρος για κάποιον να δει και να πράξει ερωτικά απέναντι σε ένα άτομο που βρίσκεται στην καθημερινότητά του παρά σε μια κατάσταση όπου δεν θα το ξαναδεί, όπως στο τυχαίο φλερτ-καμάκι σε ένα μπαρ ένα βράδυ. Όποια κι αν είναι η ιδέα που έχετε για τον εαυτό σας η πραγματικότητα έρχεται πάντα να σας διαψεύσει. Κι αυτός ίσως είναι ο μόνος λόγος πραγματικής μελαγχολίας. Όχι μόνο για σας, αλλά για όλους.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...