Σαρρής: «Ψευδείς και φανταστικές οι κατηγορίες»

Για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός μίλησε ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο φαινόμενο της βίας στα ελληνικά γήπεδα αλλά και στο νέο αθλητικό νόμο ενώ σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο τόνισε πως οι κατηγορίες σε βάρος του θα αποδειχτεί πως είναι ψευδείς και φανταστικές.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή στο ραδιοφωνικό σταθμό “105.5 στο Κόκκινο”:

Για τα όσα συνέβησαν στην Κρήτη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου οπαδού: «Στις τελευταίες μας επαφές με την πολιτεία δυστυχώς δεν υπάρχουν λύσεις προς την κατεύθυνση που θα πρέπει. Περιμένουμε εδώ και περίπου έναν χρόνο τον νέο αθλητικό νόμο, για τον οποίο δεν ενημερωθήκαμε ποτέ και ζήτησαν τις απόψεις μας πριν από μία μόλις εβδομάδα, δεν γνωρίζουμε τι λέει ο νέος αθλητικός νόμος. Το φαινόμενο της βίας θα έχει έξαρση, τα κοινωνικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην Ελλάδα ευνοούν την βία. Όταν υπάρχει μεγάλη ανεργία, απαξίωση, όταν καταλύονται τα πάντα, οι νέοι εκτονώνονται μέσα στο γήπεδο».

Για τη στάση του διαιτητή στο ματς του Ηροδότου με τον Εθνικό: «Άκουσα κι εγώ την καταγγελία, νομίζω πως θα γίνει ανάλογη έρευνα από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και θα αποδοθούν ευθύνες αν υπήρξε κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θα θελα να πιστεύω ότι όντως έγινε έτσι, αλλά από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία νομίζω πως τα όργανα θα επιληφθούν».

Για το εάν έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι: «Ίσως δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος στην εξέδρα. Οι οδηγίες είναι σαφείς όσον αφορά τα επεισόδια. Οι κανονισμοί είναι σαφέστατοι, τώρα αν κάποιοι τους τηρούν και κάποιοι όχι, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση».

Για την πρόσληψη του Χιου Ντάλας στη θέση του αρχιδιαιτητή: «Γιατί εάν ήταν στην Ελλάδα θα πήγαινε στο γήπεδο; Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Πχ. ο κ. Κολίνα είναι και σε ένα κράτος στην Ευρώπη αρχιδιαιτητής, έχει την ευθύνη, αλλά δεν είναι εκεί».

Για τον μισθό του Χιου Ντάλας: «Κάποιος μου είπε πως τα καταφέρατε και τον κλείσατε με τόσα λίγα χρήματα. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι στην Κύπρο που έχουν Ολλανδό αρχιδιαιτητή παίρνει γύρω στις 300.000 το χρόνο, στην Ουκρανία και την Ρωσία παίρνουν πάνω από 800.000 το χρόνο και εμείς κλείσαμε τον Χιου Ντάλας, ο οποίος είναι νούμερο δύο στην ιεραρχία της ΟΥΕΦΑ με 150.000 το χρόνο. Μετά τις εκλογές του 2012 ξεκίνησαν κάποιοι χαμένοι των εκλογών να προσπαθούν να δημιουργούν διάφορες καταγγελίες ψευδείς, διάφορα ζητήματα στην ομοσπονδία και να προκαλούν με αυτό τον τρόπο την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Έχουν ακουστεί πολλά και ειδικά για το πρόσωπό μου, εγώ έχω μία δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, η οποία αφορά την κάρτα υγείας, μια ιστορία την οποία εγώ σταμάτησα, εγώ την βρήκα και όταν είδα τα ποσά κατήγγειλα την σύμβαση και έχω δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό το θέμα στη δικαιοσύνη. Είναι η μοναδική δίωξη που έχω».

Για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και στην οποία έχει και ο ίδιος κληθεί για κατάθεση ανωμοτί: «Είναι αυτό που σας είπα πριν, μετά τις εκλογές του 2012 από άτομα, τα οποία μετείχαν στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο, άρχισαν να καταγγέλλουν διάφορες ιστορίες που αποδεικνύονται και θα αποδειχθούν πόσο ψευδείς και πόσο φανταστικές είναι. Κληθήκαμε να καταθέσουμε ανωμοτί, εμείς στείλαμε τα υπομνήματά μας, εάν μας καλέσει ο ανακριτής έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, ώστε να αποδειχτεί με ντοκουμέντα πόσο ψευδείς είναι οι κατηγορίες. Όταν θα αρχίσουν οι παράγοντες και ειδικά των μεγάλων ομάδων να ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επενδύσεις που κάνουν και να μην ασχολούνται με προσωπικές κόντρες θα σταματήσει αυτή η ιστορία».

Σχετικά άρθρα