6% μπροστα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση!

18 Σεπτεμβρίου 2014

«Κεφάλι» 6 ποσοστιαίων μονάδων παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24% την ώρα που η ΝΔ συγκεντρώνει 18%. Την ίδια ώρα, κανένα άλλο κόμμα δεν έχει διψήφιο ποσοστό και ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,5% ενώ ισοψηφούν με 5,5% το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η ΕΛΙΑ. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3% και εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ με 1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 21% ενώ το 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το «άλλο κόμμα».

Στο μεταξύ, υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών. Το 54% κρίνει πως η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα θα ήταν η διάλυση της παρούσας βουλής και το 46% απάντησε πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται συγκεντρώνοντας θετικές γνώμες σε ποσοστό 21% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 20%. Στον αντίποδα, ο λιγότερο δημοφιλής αρχηγός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και δεύτερος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα, αρνητική φαίνεται πως είναι η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες των τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, το 52% κρίνει πως ο κ. Σαμαράς:  «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», και το 53% πως οι προτάσεις του κ. Τσίπρα: «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».


Madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...