Βάζουν τέντες καμουφλάζ για να κρύβουν τις πισίνες από την Εφορία

18 Σεπτεμβρίου 2014

Με τους ελέγχους της Εφορίας ολοένα να αυξάνονται δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν τα πάντα ώστε να μπορέσουν να ξεγλιστρήσουν και να απαλλαγούν από την πληρωμή φόρων και την επιβολή προστίμων. Μάλιστα πολλές φορές η εφευρετικότητα τους ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Οπως γράφει το capital.gr κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμη και στρατιωτικό εξοπλισμό προκειμένου να κρύψουν τις πισίνες τους από τα μάτια της Εφορίας.

Στα μέσα του 2010, σε μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο προκειμένου να εντοπισθούν όσοι διαθέτουν πισίνα και δεν την έχουν δηλώσει στην εφορία. Στο τραπέζι έπεσαν διάφορες προτάσεις, αλλά τελικά υιοθετήθηκε μια υψηλής τεχνολογίας επιλογή. Θα χρησιμοποιούνταν η εφαρμογή του google earth προκειμένου να προχωρήσει εντοπισμός αδήλωτων «δεξαμενών κολύμβησης» όπως αναγράφονται στη φορολογική δήλωση.

Το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά από την περιοχή της Εκάλης. Καταγράφηκαν μέσω δορυφόρου και συγκεκριμένα της εφαρμογής google earth περίπου 500 πισίνες από τις οποίες προέκυψε ότι οι 176 ήταν αδήλωτες. Τα στοιχεία των φορολογούμενων στους οποίους ανήκαν τα ακίνητα με τις αδήλωτες πισίνες εστάλησαν στις εφορίες για έλεγχο και καταλογισμό προστίμων και πρόσθετων φόρων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη κάποιοι αναζήτησαν τρόπους για να ξεγελάσουν τους δορυφόρους. Ο πιο διαδεδομένος είναι η χρήση της τέντας παραλλαγής που χρησιμοποιείται κατά τις στρατιωτικές εκστρατείες. Είναι ένα ειδικό ύφασμα με πολλές τρύπες και χρώματα παραλλαγής του στρατού. Το υλικό αυτό είναι ειδικό για να μην μπορεί να εντοπιστεί τι κρύβεται από κάτω καθώς φαίνεται να σαν πρόκειται για έδαφος. Άλλοι πραγματοποιούν πιο μόνιμες κατασκευές με πτυσσόμενες τέντες.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ