Ευρωπαίος και Αστερά-τος

Ο Αστέρας, αν δεν έχει ήδη κάνει την υπέρβαση, φαίνεται πως είναι έτοιμος για να την πετύχει φέτος.

Με μεθοδευμένη δουλειά χρόνων η οποία αποδίδει καρπούς κάτι το οποίο αποδεικνύεται με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και την χθεσινή ισοπαλία που απέσπασε στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας .

Ο Αστέρας βγαίνει κερδισμένος και κοιτάει ψηλά. Ο Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος σπανίως κάνει δηλώσεις, μετά το τέλος της χθεσινής (18/09) ιστορικής αναμέτρησης με την Μπεσίκτας στο Κεμάλ Ατατούρκ, είπε, περισσότερο υπερβάλλοντας και χαριτολογώντας “Θα τα πούμε μετά τον… τελικό”. Ήδη οι Αρκάδες έχουν συγκεντρώσει 2680 βαθμούς σην ειδική βαθμολογία της UEFA και έχουν ακόμα… να μαζεύουν.

Το όφελος τους Αστέρα είναι πέραν των βαθμών του συγκεντρώνει και οικονομικό. Κάθε νίκη φέρνει στα ταμεία της ομάδας του Στάικου Βεργέτη 200.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 100.000. Με την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Αστέρας έχει εξασφαλίσει 1,3 εκατ. ευρώ.

Το ζητούμενο για τους Αρκάδες είναι να μπορέσουν να ισορροπήσουν σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουν. Αυτό σημαίνει πως η πορεία στην Ευρώπη φέρνει ζεστό χρήμα στην Τρίπολη ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Για να έχει συνέχεια η επιτυχημένη συνταγή πρέπει ο Αστέρας να κοιτάξει να βελτιώσει την εικόνα του, και κυρίως τα αποτελέσματά του, στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σχετικά άρθρα