Ρεβυθάδα φούρνου στη γάστρα από την Αννα Δρούζα

19 Σεπτεμβρίου 2014

Βάζω τα ρεβύθια σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό με σόδα και τα αφήνω όλο το βράδυ.  Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω και τα βάζω στη γάστρα.

Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για να πάρουν 1 βράσει και ξαφρίζω τον αφρό. Τα αφηνω μια ώρα να βράσουν

Mετά παίρνω τη γάστρα, στραγγίζω τα ρεβύθια τα οποία τα ρίχνω στη γάστρα και τα γεμίζω/σκεπάζω με ξερά κρεμμύδια τα οποία έχω κόψει σε κομματακια μέχρι να καλυφθούν.

 

Προσθέτω 1 φύλλο δάφνης ψιλλοκομμένο σκόρδο -περίπου 4 σκελίδες- και τα γεμίζω όλο με λάδι και το σκεπάζω για να καλυφθεί όλο με λάδι. Προσθέτω λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. Βάζω αλατοπίπερο και 5 γαρυφαλάκια .

 

Προαιερετικά ξύσμα και λίγο χυμό πορτοκάλι 

Σκεπάζω τη γάστρα με το καπάκι και ψήνω τα ρεβυθια μέχρι να μελώσουν 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...