Ο «νέος» Πλατανιάς! (photos)

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αλλά και τη νέα εμφάνιση του Πλατανιά παρουσίασε η διοίκηση του κρητικού συλλόγου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μανώλης Μαθιουλάκης, απηύθυνε κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα για την καλύτερη δυνατή συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν επίσης το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο αλλά και οι παίκτες των ομάδων των Ακαδημιών του Πλατανιά.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Μανώλης Μαθιουλάκης επεσήμανε αρχικά ότι «το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές διοικητικές αλλαγές στον Πλατανιά με κοινή συναίνεση όλων των διοικούντων την ομάδα. Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας ήταν κάποιες εμπειρίες που αποκτήσαμε να διαχειριστούν κατάλληλα στις υψηλές κατηγορίες του ποδοσφαίρου που ανήκουμε. Δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, χρειάζεται ακόμα πολλά να γίνουν, όμως νομίζουμε ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Η ανάληψη της ηγεσίας της ομάδας εκ μέρους μου είναι ένα βαρύ φορτίο για μένα, αλλά και μια πρόκληση. Αν αυτή η αλλαγή ή οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, φιλοδοξία όλων μας είναι το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να καλυτερεύσει κάτι που είναι ήδη σχεδόν άριστο».

Ο κ. Μαθιουλάκης σημείωσε ότι «στο αγωνιστικό κομμάτι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων, ίσως και με κάποιες υπερβάσεις, που δικαιολογεί η αγάπη μας προς την ομάδα. Και το τονίζω αυτό, γιατί αν ξεφύγεις, τότε πολύ σύντομα θα βρεθείς σε καταστάσεις δυσάρεστες. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Φροντίσαμε να στηριχθούμε σε νέους ανθρώπους και στο τεχνικό επιτελείο και στους ποδοσφαιριστές. Πιστεύουμε ότι οι επιλογές μας είναι καλές. Η ομάδα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει αλλάξει. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και προσπάθειας. Δεν μπορείς να περιμένεις το σύνολο της αλλαγής άμεσα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα πριν από λίγες ημέρες. Τα ίδια έλεγα και όταν με ρωτούσαν πολλοί, Χανιώτες και Πλατανιανοί, από το καλοκαίρι, γιατί δεν κάνουμε μεταγραφές. Συνιστούσα υπομονή, γιατί την υπομονή αυτή χρειάζονται οι καλές επιλογές. Αφού ολοκληρώσαμε το μεταγραφικό κομμάτι θεωρούμε ότι αυτοί που έμειναν από τους παλιούς, μαζί με τους νέους, θα αποτελέσουν ένα σύνολο, που όταν «δέσει», όπως λέμε ποδοσφαιρικά, θα είναι επιτυχημένο», τόνισε ο κ. Μαθιουλάκης.

Παράλληλα, καλωσόρισε τους νέους παίκτες, ενώ απευθυνόμενος στους παλαιότερους, τους παραίνεσε, «έστω και αν τους βλέπουν (σ.σ. τους νέους συμπαίκτες τους) ανταγωνιστικά, κάτι που δεν είναι καθόλου κακό, να γίνει μια προσπάθεια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Επίσης, ο κ. Μαθιουλάκης καλωσόρισε τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρότασής του και, ταυτόχρονα, ευχαρίστησε «τα μέλη του Δ.Σ. που αποχώρησαν, αποχώρησαν σε εισαγωγικά, γιατί δεν αποχώρησαν ποτέ και ούτε πρόκειται να αποχωρήσουν και ιδιαίτερα τον Στέλιο Βαρουξάκη, τον αδελφό, γιατί νομίζω ότι μια ανακοίνωση ευχαριστιών της ομάδας προς αυτούς δεν φτάνει. Χρειάζεται να λέγεται και να τονίζεται συνέχεια η τεράστια προσφορά τους προς την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Μαθιουλάκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά και όλους τους χορηγούς της ομάδας «για τη βοήθεια που προσφέρουν σε αυτήν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων απηύθυνε «έκκληση προς όλους τους πολίτες αυτού του Νομού. Η ομάδα θέλει μια υποστήριξη. Δεν εννοώ οικονομική υποστήριξη. Πρέπει όλοι και ειδικά οι Χανιώτες, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι, στα Χανιά είναι το γήπεδο, να αγκαλιάσουν την ομάδα, να έρχονται στο γήπεδο να τη χειροκροτούν, να αγκαλιάσουν τους παίκτες, να αγκαλιάσουν τη Διοίκηση, ώστε κι εμείς να μην αισθανόμαστε μόνοι. Έχουμε ένα μικρό γήπεδο 3.500 θέσεων. Θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να γεμίσει. Δεν χρειάζεται να αγαπάμε την ομάδα μόνο από τον καναπέ. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο υπεύθυνος Τύπου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, Γιώργος Γεωργακάκης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά, που η ομάδα μας συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League, συνεχίζοντας το απίστευτο -για πολλούς- ταξίδι, που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια, χάρη στη μεθοδική, οργανωμένη και νοικοκυρεμένη δουλειά της Διοίκησης του Πλατανιά Χανίων. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, μπήκαν οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας μας. Δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο στο Μάλεμε, ανακαινίστηκαν πλήρως τα Γραφεία της Π.Α.Ε. στον Πλατανιά, δόθηκε περαιτέρω έμφαση στις Ακαδημίες, δημιουργήθηκαν Official Stores, αρχικά στον Πλατανιά και ακολούθως και στα Χανιά, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων είναι ένας ζωντανός και υγιής Οργανισμός, που διαρκώς μεταβάλλεται, βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα, με στόχο το καλύτερο. Προφανώς δεν λειτουργούν όλα υποδειγματικά. Προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτός είναι ο διαρκής στόχος μας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «πέραν των αγωνιστικών και οργανωτικών θεμάτων, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων δίνει ιδιαίτερη σημασία στον κοινωνικό της ρόλο. Δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες, γιατί πάγια θέση της Διοίκησης είναι να μη δημοσιοποιούνται, για ευνόητους λόγους, οι ενέργειες με κοινωνικό χαρακτήρα. Θα πω μόνο ότι, μεταξύ άλλων, βρισκόμαστε κοντά στα τρία προνοιακά ιδρύματα της πόλης μας, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και το ΚΗΦΑΠ. Ταυτόχρονα, από πέρυσι, έχουμε καθιερώσει τον θεσμό του ΕΛΕΠΑΠ MVP. Έτσι, σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων ψηφίζουν τον πολυτιμότερο παίκτη, ο οποίος στη συνέχεια βραβεύεται από παιδί που παρακολουθεί προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ με τη σειρά του ο ποδοσφαιριστής προσφέρει στο παιδί μία φανέλα της ομάδας του».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, αρχιμανδρίτης, Δαμασκηνός Λιονάκης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Macron στην Ελλάδα, Σταύρος Ανδρεαδάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ., ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα περιβάλλοντος, Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, Θανάσης Χηνόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Χανίων, Μανώλης Αδοντάκης, Μανώλης Κεμεσίδης, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, Μανώλης Φραγκάκης, οι αντιδήμαρχοι Πλατανιά, Νίκος Δασκαλάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Γιάννης Μαλακωνάκης, Κώστας Μπεμπλιδάκης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Άρης Παπαδογιάννης (Δήμος Χανίων), Γιάννης Σαρρής (Δήμος Χανίων), Μανώλης Ντουντουλάκης (Δήμος Πλατανιά), Μανώλης Νταγκουνάκης (Δήμος Πλατανιά), ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., Γιάννης Σταματάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης, ο διευθυντής Αστυνομίας Χανίων, ταξίαρχος, Ανδρέας Δασκαλάκης, ο διευθυντής της Υποδιευθύνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ.), αστυνομικός διευθυντής, Γιάννης Θεοδωρογλάκης, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης και ο εκ των αντιπροέδρων της ναυτιλιακής εταιρείας, Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, Αμαλία Μπασιά, εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών – χορηγών και δεκάδες φίλοι της ομάδας μας.

Σχετικά άρθρα