«Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει σούπερ σταρ»!

«Από τους Έλληνες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να εξελιχθεί σε σούπερ σταρ»! Η εντυπωσιακά κολακευτική δήλωση για τον 19χρόνο περιφερειακό της Εθνικής και των Μιλγουόκι Μπακς ανήκει στον Γκάρι Πέιτον, έναν από τους θρύλους του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο!
Ο Γκάρι Πέιτον, ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ και δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με την ομάδα των ΗΠΑ (το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ) βρίσκεται στην Αθήνα επικεφαλής της ευρωπαϊκής περιοδείας του NBA 3X, που άρχισε χθες (18/9) και ολοκληρώνεται αύριο ((20/9) με τους τελικούς να γίνονται στο «Golden Hall».
Ο Πέιτον φάνηκε εντυπωσιασμένος με τα προσόντα και το ταλέντο του Αντετοκούνμπο και παρότι τόνισε ότι έχει πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του, σημείωσε  ότι έχει τον χρόνο να δουλέψει και τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Όπως είχε αποκαλύψει στην συνέντευξη του στην «Real News» της περασμένης Κυριακής το «Γάντι», έτσι ήταν το παρατσούκλι όταν έπαιζε για τις εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες του, θα δουλέψει μαζί του στην προετοιμασία του Μιλγουόκι για την νέα σεζόν, που θα αρχίσει στο τέλος του μήνα, μετά από πρόσκληση του νέου προπονητή των Μπακς Τζέισον Κιντ, επίσης, θρύλου του ΝΒΑ, ο οποίος είναι «πνευματικό παιδί» του Πέιτον.
«Φυσικό ταλέντο»
«Ο Τζέισον Κιντ με άφησε να μιλήσω προσωπικά στον Αντετοκούνμπο στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας το καλοκαίρι», είπε ο Πέιτον σε συνέντευξη    Τύπου που έδωσε στην Αθήνα. «Ο Κιντ τον έβαλε στη θέση του πόιντ γκαρντ στο σάμερ λιγκ και τα πήγε περίφημα». «Μάλιστα, συμφωνήσαμε να πάω στο Μιλγουόκι πριν την έναρξη της σεζόν και να δουλέψω μαζί του στη βελτίωση των ικανοτήτων του στη θέση «ένα»», επισήμανε το «Γάντι». «Αν και τόσο ψηλός, διαθέτει άνεση ως πόιντ γκαρντ και νομίζω πως η επιτυχία του θα είναι εξασφαλισμένη αν αναπτύξει τις δεξιότητες ενός οργανωτή. Είναι ταλαντούχος, αλλά και νέος και επομένως πρέπει να δουλέψει σε πολλούς τομείς. Έχοντας προπονητή τον Κιντ, που ήταν επίσης πόιντ γκαρντ και θέλει να τον χρησιμοποιήσει στον άσο, βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Οι Μπακς είναι νέα ομάδα, χωρίς βετεράνους να τον διδάξουν, γι’ αυτό χρειάζεται καθοδήγηση από τον Κιντ κι εμένα». «Είναι φυσικό ταλέντο, πρέπει όμως να δουλέψει για να γίνει ακόμη καλύτερος και το ξέρει», υπογράμμισε ο Πέιτον, ο οποίος εξήγησε για τους Κώστα Κουφό, Νικ Καλάθη ότι βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης, ενώ γνωρίζει ότι την προοπτική ένταξης στο ρόστερ των Νικς, του αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάση.
Ο Πέιτον ρωτήθηκε για στιγμές από την καριέρα του και σε ερώτηση ποιόν προπονητή από εκείνους που είχε ξεχωρίζει ως τον κορυφαίο απάντησε: «Ο Τζορτζ Καρλ, ο προπονητής μου στο Σιατλ, είναι ο αγαπημένος μου. Μου απογείωσε την καριέρα και μου έδωσε την ευκαρία να γίνω αυτό που ήμουν στο ΝΒΑ. Για μένα αποτελεί ακόμη την πατρική φιγούρα».
«Δυσκολότερος αντίπαλος ο Στόκτον»
Σε ερώτηση ποιον θεωρεί ως τον δυσκολότερο αντίπαλό του στο παρκέ, δεν απάντησε τον Τζόρνταν, αλλά: «Τον Τζον Στόκτον. Αν και δεν ανέλυσα κανέναν άλλον, εκείνον και τον Τζόρτζ Γκέρβιν τους ανέλυσα ως παίκτες και είναι επίσης οι δύο που με πρότειναν για μέλος του Hall of Fame. Ο Στόκτον είναι καλός φίλος μου τώρα, με έμαθε πώς να πιάσω την κορυφή στην εξέλιξή μου και τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν».
Για τον Πέιτον κορυφαίος παίκτης αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ είναι ο Κόμπι Μπράιντ: «Θα έλεγα πως ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ο καλύτερος «All Around» παίκτης στο ΝΒΑ. Όμως, ο παίκτης που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος, πως μπορεί να σου νικήσει παιχνίδια και να δημιουργήσει, είναι ο Κόμπι Μπράιαντ».
Ο Γερμανός φόργουορντ Ντιρκ Νοβίτσκι είναι η επιλογή του από τους μη Αμερικανούς παίκτες του ΝΒΑ: «Υπάρχουν μεγάλοι ξένοι παίκτες, όπως ο Τζινόμπιλι, ο Πάρκερ, ο Νοβίτσκι, τα αδέλφια Γκασόλ, δεν τελειώνει η λίστα. Αυτός όμως που θα λάβει τα περισσότερα βραβεία και μια μέρα θα μπει στο Hall of Fame, κατά τη γνώμη μου, είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι».
«Εξαγριώνομαι με τον ΛεΜπρόν»!
Ο Πέιτον, ο οποίος είναι ο μοναδικός πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, ομολόγησε πως νοσταλγεί την εποχή των θρυλικών… μονομαχιών του με τον Μάικλ Τζόρνταν και δήλωσε ότι είναι άδικη η ανοχή, την οποία δείχνουν οι διαιτητές στον ΛεΜπρον Τζέιμς: «Όταν βλέπω τον ΛεΜπρον Τζέιμς σήμερα να κάνει ό,τι θέλει και οι άλλοι παίκτες να μην παίρνουν τα σφυρίγματα που παίρνει αυτός, με εξαγριώνει! Είναι άδικο! Πρέπει να δίνεις σε όλους τα σφυρίγματα που παίρνει αυτός. Δώσε στους αμυντικούς ένα κίνητρο για να τον σταματήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση βέβαια να σταματήσεις έναν μεγάλο παίκτη, αλλά μπορείς να τον περιορίσεις. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Γιατί όταν εγώ έπαιζα άμυνα πάνω στον Μάικλ Τζόρνταν, μου έδιναν την ευκαιρία να τον μαρκάρω στα ίσια. Δεν έκαναν τα… στραβά μάτια για τον Τζόρνταν όταν τον μάρκαρα εγώ. Κι όταν πάλι έπαιζε ο Τζόρνταν άμυνα πάνω μου, οι διαιτητές σφύριζαν ότι γινόταν στο παρκέ. Αυτό ήταν μεγάλο μπάσκετ. Γι΄ αυτό μας θυμούνται οι φίλαθλοι. Γι΄ αυτό με θυμάται ο Τζόρνταν, γιατί τον κόντραρα. Επαναλαμβάνω πως αποτελεί μεγάλη απογοήτευση για μένα η σημερινή κατάσταση, αλλά έτσι τυχαίνει να συμβαίνει στην εποχή που ζούμε».
«Δεν έχω απωθημένα από την καριέρα μου», απάντησε το «Γάντι» σε ερώτηση εάν του λείπει κάτι σήμερα που έχει αποσυρθεί και εξήγησε: «Έπαιξα στη σωστή εποχή για μένα. Η επιβράβευσή μου ήταν η είσοδός μου στο Hall of Fame, που σημαίνει πως υπήρξα ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Δεν μου λείπει κάτι λοιπόν και δεν μετανιώνω για τίποτα. Έκανα τα πάντα όπως ήθελα εγώ να τα κάνω. Κι επιβραβεύτηκα απλά με το να είμαι ο εαυτός μου».

Σχετικά άρθρα