Νίκη με Γκούζντα η ΑΕΚ

Στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 σετ την ομάδα του Πανερυθραϊκού στη Ν. Ερυθραία. Τα σετ 26-28, 25-18, 25-17. Ο Χόρχε Ελγκέτα χρησιμοποίησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την 7αδα που ξεκίνησε το ματς: Ανδρεάδης, Μπουρκόφσκι, Ραντούνοβιτς, Πέτρογλου, Παγιάν, Κρίνιτς και λίμπερο ο Παπαδημητρίου. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πρώτη εμφάνιση του Κόνραντ Γκούζντα μετά τον τραυματισμό και την επέμβαση που έκανε στον ώμο κι ένας μικροτραυματισμός του Ανδρέα Ανδρεάδη. Ο Γκούζντα μπήκε στο ματς στο τέλος του 3ου σετ. Στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο αποσύρθηκε ο Ανδρεάδης που χτύπησε στην ποδοκνημική.

Ο Πανερυθραϊκός του Γιάννη Λάϊου και των τριών πρώην κιτρινόμαυρων, Κρέτση, Αχιλλεόπουλου, Παπακυριακού, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, το οποίο και κατέκτησε στο 4ο σετ-μπολ. Στη συνέχεια όμως η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της σε μπλοκ και άμυνα και πήρε εύκολα τα δυο επόμενα σετ.

Ο Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε για το ματς: «Συνεχίζουμε τις δυνατές προπονήσεις σε συνδυασμό με τα φιλικά προκειμένου να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης πριν από τα επίσημα ματς. Τα αποτελέσματα σε αυτή τη φάση δεν έχουν σημασία για μένα. Πάμε καλά αλλά θέλουμε πολύ χρόνο ακόμη για να είμαστε 100% έτοιμοι. Η ομάδα πάντως δένει σιγά-σιγά. Χαίρομαι που ο Γκούζντα επέστρεψε. Όταν θα είναι απόλυτα καλά θα μας βοηθήσει πολύ. Ο Ανδρεάδης δεν έχει κάτι ανησυχητικό. Απλά θα τον ξεκουράσουμε λίγο…».

Η ΑΕΚ θα δώσει νέο φιλικό αύριο (Σάββατο) στις 7 μ.μ στην Αργυρούπολη με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

Σχετικά άρθρα