Κοντά σε συμφωνία μαμούθ η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο μιας από τις πιο ηχηρές οικονομικές συμφωνίες για ποδοσφαιρικό σύλλογο στην ιστορία. Οι αριθμοί είναι πραγματικά συγκλονιστικοί.
450 με 500 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Ή αλλιώς 25 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2034. Και όλα αυτά αφορούν την ονοματοδοσία του γηπέδου, με τις διαπραγματεύσεις να είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.
Ο σύλλογος θα συνάψει συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο IPIC, ο οποίος ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Αμπού Ντάμπι. Αυτό προβλέπει την εμφάνιση του ονόματος του Αμπού Ντάμπι, μπροστά ή πίσω από το “Σαντιάγο Μπερναμπέου”. Αυτό θα οριστικοποιηθεί μετά την ανακαίνιση.
Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στη βασίλισσα να βρει τα χρήματα για την ανακαίνιση του σταδίου. Το μόνο μειονέκτημα είναι η προσφυγή που κατατέθηκε από τους γείτονες του Μπερναμπέου. Αλλά ο σύλλογος είναι βεβαίος ότι η δικαιοσύνη θα τους δικαιώσει.
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανησυχεί πάντως για την αντίδραση των οπαδών με την πιθανότητα αλλαγής του ονόματος του γηπέδου. Ωστόσο είναι δύσκολο να αρνηθεί σε τόσο εντυπωσιακούς αριθμούς.

Σχετικά άρθρα