Η αποθέωση του Φρανκ Λάμπαρντ και…

… Του ποδοσφαίρου ως τρόπου διασκέδασης! Αξίζει να την αναφέρουμε. Κυρίως δε, να την ενστερνιστούμε. Και να τη ζήσουμε στην Ελλάδα!

Με τη λήξη του ντέρμπι Μαν. Σίτι – Τσέλσι 1-1 ο σκηνοθέτης της μετάδοσης «κάρφωσε» την κάμερα του στο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο νυν των γηπεδούχων και τέως των φιλοξενούμενων σούπερ σταρ αποθεώθηκε κι από την μία πλευρά των κερκίδων κι από την άλλη. Κι ας ήταν κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο «σημαία» των «μπλε. Κι ήδη κυματίζει στον ιστό των «γαλάζιων».

Δεν ζηλεύουμε πολλά, πολλά του αγγλικού τρόπου ζωής. Ο τρόπος όμως, με τον οποίο ζουν το ποδόσφαιρο – ως διασκέδαση – είναι ειλικρινά, αξιοζήλευτος!

Τα συνθήματα και τα πανό στις αντίπαλες κερκίδες είχαν κοινό παρονομαστή την έκφραση θαυμασμού και σεβασμού στον Φρανκ Λάμπαρντ. Κι όσο ο τηλεσκηνοθέτης μας έδινε την ατμόσφαιρα του γηπέδου της Σίτι, στο Μάντσεστερ, οι σχολιαστές (του αγγλικού συνδρομητικού καναλιού) αποθέωναν κόσμο και παίκτη.

Επέλεξαν μάλιστα, το ελάχιστο του λόγου τους. Με την σιωπή τους ανάδειξαν το μεγαλείο των στιγμών με το χειροκρότημα, τις ζητωκραυγές και τα συνθήματα για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Παρεμπιπτόντως αυτή η εκκωφαντική …σιωπή λείπει από την ελληνική τηλεόραση!

Αυτό όμως, που λείπει και χαλάει κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο στον τόπο μας είναι ο τρόπος σκέψης και πράξης των Άγγλων. Και για των λόγων την κατανόηση απλά, φαντασθείτε τον Φρανκ Λάμπαρντ σαν Έλληνα παίκτη με την ανάλογη διαδρομή του στην Τσέλσι, σε ελληνική ομάδα. Τη μετανάστευση του στις ΗΠΑ. Και την άμεση επιστροφή του σε άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Υπήρχε περίπτωση, να αποθεωθεί ή τουλάχιστον, να αντιμετωπιστεί με τόσο σεβασμό από τους φίους της τλέως ομάδας του στο ντέρμπι με τη νυν;

Τι λέτε; Υπήρχε;

Σχετικά άρθρα