Αυτοκριτική αλλά και καθαρές θέσεις από Ντάλας

Απολύτως ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της συνάντησής του με τους προέδρους των ΠΑΕ στα γραφεία της Super League δήλωσε μιλώντας με συνεργάτες του στην ΚΕΔ ο Χιου Ντάλας. Ο υπεύθυνος ορισμού και αξιολόγησης των διαιτητών στη Super League και στη Football League παρουσίασε στους προέδρους τους βασικούς πυλώνες των σκέψεών του για την αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας και στη συνέχεια αντάλλαξε σκέψεις με τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ δήλωσαν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα και την προσωπικότητα και την εμπειρία και το θεσμικό ρόλο του Χιου Ντάλας στην UEFA, και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του τονίζοντας παράλληλα ότι θα κάνουν κάθε τι για να τον διευκολύνουν. Ο Χιου Ντάλας μιλώντας στους προέδρους των ΠΑΕ δεν απέφυγε την αυτοκριτική ούτε την παραδοχή σφαλμάτων επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μην ασκούνται πιέσεις στους διαιτητές το ρόλο των οποίων πρέπει να μάθουν να σέβονται όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Τα πιο σημαντικά σημεία των τοποθετήσεων του Χιου Ντάλας είναι τα εξής:

1) Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τους ορισμούς αλλά και την αξιολόγηση των διαιτητών. Συνεπώς και η κριτική αλλά και τα όποια θετικά σχόλια πρέπει να επικεντρωθούν στο πρόσωπό μου.

2) Με την παρουσία μου στην Ελληνική διαιτησία τα πάντα ξεκινούν από μηδενική βάση. Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Με βάση την πιο πάνω θέση μου δε διστάζω να παραδεχθώ ότι υπήρξαν περιπτώσεις λάθος ορισμού διαιτητή σε κάποιους αγώνες. Τα λάθη λοιπόν και τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν.

3) Παρακολουθώ όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα ζωντανά μέσω NOVA. Όσα δεν προλαβαίνω να δω live τα παρακολουθώ από DVD που μου στέλνει η Super League. Άρα κάθε βδομάδα βλέπω όλα τα ματς. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το μέσο όρο της απόδοσης των διαιτητών. Παράλληλα όμως δε μπορώ να μην αναφέρω ότι έχουν γίνει και σοβαρά λάθη κυρίως από τους βοηθούς. Μάλιστα για κάποια απ αυτά τα λάθη έχω προβληματιστεί πολύ γιατί ήταν εξόφθαλμα και αφορούσαν σε περιπτώσεις καταλογισμού (ή μη καταλογισμού) γκολ.

4)Είναι απαράδεκτο να υπάρχει επαφή διαιτητή με παράγοντες ομάδων. Εννοείται ότι πριν από όλους πρέπει να το αποφεύγουν οι διαιτητές αλλά βεβαίως είναι πολύ κακό να προσπαθούν να πλησιάσουν οι ομάδες τους διαιτητές για να τους ασκήσουν πιέσεις. Οι διαιτητές θα προχωρούν με γνώμονα την αξία τους και την απόδοσή τους στο γήπεδο και τίποτε άλλο. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε όλους όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

5) Επισημαίνω συνεχώς στους διαιτητές ότι πρώτο και κυρίαρχο μέλημά τους μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών. Όλα τ’ άλλα έπονται.

 
Διαβάστε ακόμα:

Η Λίγκα για τη συνάντηση με τον Ντάλας 

Σχετικά άρθρα