Η επιστολή της ΕΟΚ που έριξε τον Πανιώνιο

Μπορεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να ξεκαθάριζε χθες ότι «ουδεμία ανάμειξη έχει με τις αποφάσεις της ΕΕΑ», όμως με επιστολή που είχε στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 17 Σεπτεμβρίου, εμμέσως πλην σαφώς ζητούσε να μην δοθεί η δεκαήμερη παράταση που ζητούσε ο Πανιώνιος .
Βέβαια στην συγκεκριμένη επιστολή, την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Livesport», δεν αναφερόταν πουθενά η λέξη Πανιώνιος.
Όμως η Ομοσπονδία καλεί την επιτροπή να ανακοινώσει και μάλιστα έως την περασμένη Παρασκευή τις αποφάσεις για τις ομάδες που θα πάρουν ή όχι, άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα μη αφήνοντας το παραμικρό περιθώρειο για παράταση για οποιαδήποτε ομάδα.
Χθες, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ανέφερε: «Η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και παίρνει τις δικές αποφάσεις. Ζητούμε να σταματήσει η με δεξιοτεχνία προσπάθεια εμπλοκής μας στην υπόθεση αυτή και μετάθεσης των ευθυνών, αφού είναι γνωστό σε όλους, ποιοι έχουν την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές. Επιτέλους, οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής, της 17η Σεπτεμβρίου, προς την ΕΕΑ, την οποία υπογράφουν ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρωνης:

«Προς
ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Κύριε Πρόεδρε

Το ΔΣ της Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης επανέρχεται δυστυχώς για μια ακόμη φορά για να σας επισημάνει ότι ο τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με τις συνεχείς αναβολές έκδοσης των αποφάσεων χορήγησης ή μη της άδειας συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και μάλιστα στο χρόνο έναρξης των αγώνων και εξέλιξης των αγωνιστικών θεσμών είναι αντίθετος με τα όσα προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του νόμου 2725/1999 με συνέπεια να δημιουργούνται σοβαρά προσκόμματα αν όχι αδιέξοδα στην ομαλή διεξαγωγή όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων.
Η Επιτροπή υπερβαίνοντας τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες της αγνοεί την υπεύθυνη Ομοσπονδία του αθλήματος τις αποφάσεις και πράξεις της που αφορούν την οργάνωση και διεξαγωγή των Πρατθλημάτων, όπως Προκηρύξεις, οι κληρώσεις των αγώνων των κατηγοριών και τα προγράμματα που έχουν εκδοθεί και αποσταλεί στα συμμετέχοντα αθλητικά σωματεία, αρνείται να ζητήσει τις θέσεις και προτάσεις της και έτσι με την αυθαίρετη στάση της και τη μη έγκαιρη έκδοση των αποφάσεων υποσκάπτει την ομαλή εξέλιξη των θεσμών αλλά και της γενικότερη εικόνας και του κύρους του αθλήματος.
Επαναλαμβάνουμε ότι τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα, σας τα είχαμε επισημάνει και τις προηγούμενες περιόδους, αλλά η βάσιμη και απόλυτα τεκμηριωμένη αυτή θέση της Ομοσπονδίας αποδεικνύεται ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη από την Επιτροπή.
Η Ομοσπονδία έχει υποχρέωση να σας επισημάνει ότι λόγω της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου, όπως αποδεικνύεται και από το επισηναπτόμενο πρόγραμμα αγώνων  θεωρεί ότι επιβάλλεται η άμεση έκδοση των αποφάσεων της Επιτροπής μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2015, επδειδή σε αντίθετη περίπτωση θα καταστεί αδύνατη η υλοποίησή τους.
Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τροποποίηση των ομάδων των Κατηγοριών δεν είναι επιτρεπτή μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και αυτό προς αποφυγή της αλλοίωσης της δεδομένης εικόνας που έχει γνωστοποιηθεί ήδη στις συμμετέχουσες ομάδες, οι οποίες με βάση αυτή έχουν θέσει τους αγωνιστικούς τους στόχους και έχουν προγραμματίσει την λειτουργία τους». 

Σχετικά άρθρα