"Φονικοί" συνδυασμοί τροφίμων που δεν πρέπει να ξαναφάμε ποτέ

23 Σεπτεμβρίου 2014

Νομίζετε πως ένα ψητό φιλέτο σολωμού με ρύζι αποτελεί μία ιδανική και υγιεινή επιλογή; Κάνετε λάθος.


Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες για να βελτιώσετε την διαδικασία της πέψης και να μάθετε γιατί δεν πρέπει να τρώτε πρωτεϊνες με υδατάνθρακες, γιατί τα φρούτα πρέπει πάντα να τρώγονται άλλες ώρες, ανεξάρτητα από τα γεύματα της ημέρας, και γιατί δεν πρέπει να τρώμε γλυκά κατευθείαν μετά το δείπνο.

 

Μην τρώτε πρωτεϊνες με άμυλα μαζί. Αποφύγετε την κατανάλωση των υδατανθράκων και πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος. Το ψωμί, ρύζι, πατάτες και δημητριακά δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με ψάρι, αυγά, κρέας και γαλακτομικά προϊόντα. Όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί φαγητών είναι ότι χειρότερο που μπορεί να κάνετε στον οργανισμό σας. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μία αλκαλική βάση για την πέψη του άμυλου και μία όξινη βάση για να χωνέψει τις πρωτεϊνες. Οι πρωτεϊνες και τα φαγητά με άμυλο συνδυάζονται αρμονικά με πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, αλλά πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να τρώγονται ποτέ ταυτόχρονα.

Να τρώτε άμυλα, όπως το ρύζι, το ψωμί, οι πατάτες, όλα τα είδη ζυμαρικών και όλα τα τρόφιμα που γίνονται από αλεύρι πάντα με γαρνιτούρα τα λαχανικά.

Πάντα τα φρούτα πρέπει να τρώγονται σκέτα και πριν ή μετά από 2 ώρες από το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό. Τα φρούτα χωνεύονται τόσο γρήγορα που ακόμα και πριν φθάσουν στο στομάχι, έχουν ήδη μερικώς χωνευτεί. Όταν αναμιγνύονται με άλλα φαγητά, τα υπολείματα των φρούτων θα σαπίσουν και θα ζυμωθούν. Μία σημαντική λεπτομέρεια – το πεπόνι πάντα πρέπει να τρώγεται σκέτο και όχι σε συνδυασμό με άλλα φρούτα.

Μην μπερδεύετε το άμυλο με τη ζάχαρη μέσα στο στομάχι σας. Μπορεί οι πίτες, οι σφολιάτες και τα μπισκότα να είναι αρκετά δελεαστικά αλλά «κουράζουν» το πεπτικό μας σύστημα. Όταν η ζάχαρη και το άμυλο συνδυάζονται μέσα στο στόμα, το αλκαλικό ένζυμο που χρειάζεται για να χωνέψει το άμυλο σταματάει και τα άμυλα παραμένουν αχώνευτα μέσα μας. Η ζάχαρη ζυμώνει κατά την πεπτική οδό και δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον το οποίο αναστέλλει περαιτέρω την πέψη των αμύλων.

Μην πίνετε γάλα με το φαγητό. Να το πίνετε πάντα μόνο του και καλύτερα πάντα το πρωϊ. Η παστερίωση καταστρέφει τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στο γάλα τα οποία το καθιστούν έυπεπτο. Το γάλα πήζει όταν φθάνει στο στομάχι, πήζει με άλλα τρόφιμα και εμποδίζει τις άλλες τροφές από το να χωνευτούν. Μία καλή εναλλακτική του γάλατος είναι και το γάλα από αμύγδαλα.

Αποφύγετε όσο μπορείτε τα επιδόρπια. Η κατανάλωση γλυκών εδεσμάτων ή γλυκών φρούτων μετά  από ένα γεύμα θα διακόψει απότομα την πέψη των υδατανθράκων ή πρωτεϊνών που βρίσκονται ήδη στο στομάχι. Τρώγοντας κάτι γλυκό αμέσως μετά από ένα γεύμα ουσιαστικά σταματά την πέψη – κάτι που έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις όταν γίνεται συστηματικά. Έαν είστε λάτρεις των γλυκών, περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες μετά το γεύμα.

www.drkaslow.com/html/food_combining.html
http://www.care2.com/greenliving/5-food-combinations-to-avoid.html

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
φωτη***** ****
17:55 Κυριακή 30/11/2014
εαν προσεχω την διατροφη μου δηλαδη λαχανικα με αμυλο ή λαχανικα με πρωτεινεςαφεψηματαφρουτα κτλ οταν εστω μια φορα την μερα πιω καφε ή φαω καποιο γλυκο τα καταστρεφω ολαευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ