Η σύνδεση δεν ήταν εφικτή…

Προφανώς και δεν ήταν επιπέδου Ολυμπιακού η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Μίτσελ στο ματς με την Παναχαίκή, παρά τη νίκη στην πρεμιέρα της για το Κύπελλο.

Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα αυτογκόλ-πανικού από τον αμυντικό της Παναχαϊκής και μπόλικη τύχη στις δύο φάσεις με τα δοκάρια των γηπεδούχων στο 0-0. Ενώ σαφώς έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Άλμπι μισή ώρα πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με την ομάδα της Πάτρας να υποχρεώνεται σε οπισθοχώρηση έχοντας παίκτη λιγότερο.

Δικαιολογίες, ωστόσο, υπάρχουν για τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μίτσελ διότι ήταν φανερό πως είχαν διάθεση να παίξουν καλά για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της συμμετοχής τους, αλλά και μεγάλο πρόβλημα να παρουσιάσουν ομοιογενές σύνολο αγωνιζόμενοι οι περισσότεροι για πρώτη φορά μαζί.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό δεν θα ήταν ιδιαίτερο εάν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα πάνω που ο διεθνής στόπερ επέστρεψε στη δράση και χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο παιχνίδι ώστε να αρχίσει να αποκτά ρυθμό. Τώρα θα μείνει πάλι πίσω… Όπως και ο Γκαζαριάν που μπορεί να μην υπολογίζεται για την Ευρώπη, αλλά για τις εγχώριες διοργανώσεις είναι παίκτης που μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις στα άκρα.

Στα θετικά η πρώτη εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος μετά από ένα ημίωρο προσαρμογής, έδειξε αρκετά από τα στοιχεία του ταλέντου του και επιχείρησε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας από τη θέση του κεντρικού χαφ. Ο Χόρχε Μπενίτες είχε ορισμένες καλές ενέργειες στο ματς, ως συνέχεια των εμφανίσεών του στο πρωτάθλημα, ενώ ο Νίκος Βέργος πρόλαβε στη μικρή συμμετοχή του να διατηρήσει τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχει ο Μίτσελ για την αξία του. Μην ξεχνάμε ότι τον είχε βάλει μέσα στο Ολντ Τράφορντ…

Αρκετά «θέματα» υπήρξαν στο ανασταλτικό κομμάτι, κυρίως επειδή οι περισσότεροι από τους παίκτες που ήταν επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο ρόλο δεν είχαν καλή ατομική απόδοση αλλά και την προαναφερθείσα δικαιολογία περί έλλειψης συνοχής και συνεργασιών…

Σχετικά άρθρα